Keresés a honlapon

Egyéni keresés


FEHÉR FAGYÖNGY

FEHÉR FAGYÖNGY Natura Gyógynövény A fehér fagyöngy közismert parazita növény a jegenyén, nyárfán, tölgyfán, gyümölcsfákon stb.

Mivel a fehér fagyöngy ég és föld között terem, mindig különleges tulajdonságot tulajdonítottak neki.

A fagyöngy bogyói mérgezőek,ezért azok a teába nem kerülhetnek bele!

A leveléből készült teát nem főzéssel készítjük, mert akkor tönkremenne az egyik legértékesebb hatóanyaga a fehérjenemű viszkotoxin, amely 17 aminosavból tevődik össze.

Ivókúránál ajánlatos más gyógynövényekkel kombinálva alkalmazni, mivel erősen ható gyógynövény, igy a kombinációknál kisebb az adagolás.


A fagyöngy gyógyhatása

- Vérnyomáscsökkentő, de az alacsony vérnyomást is normalizálja.
- Érelmeszesedést gátló hatású
- Nyugtatja a szívet, de csak más gyógynövénnyel együtt ésszerű alkalmazni.
- Immunrendszer erősítő, ezért a daganat elleni gyógyteáknak is alkotórésze.
- Klimaxban csökkenti a szívpanaszokat és normalizálja a vérnyomást.
- Pajzsmirigy túltengésnél a gyógyteák alkotórésze
- Túl gyakori felső légúti gyulladásoknál, aftozisnál, szájszéli herpesznél, amikor az immunrendszer aktivitása csökkent, serkentőleg hat.

A tea elkészítése:Mivel erősen ható gyógynövényről van szó, fontos az adagolás pontos betartása.

1 kávéskanál mennyiséget áztatunk 2 dl vízben 6 --8 órán keresztül, és naponta 2 -3 -szor iszunk 2 dl-t.

Az egyszeri adag 1 gramm, a napi adag összesen 5 gramm.

Mellékhatás:
Gyermekeknek tilos alkalmazni!
Az adagok túllépésénél károsítja a májat, túlstimulálja az immunrendszert, és allergizál!Klinikai kisérletek

A fagyöngy vérnyomáscsökkentő hatását állatkísérletek igazolták, de hogy pontosan melyik összetevője felelős ezért a hatásmechanizmusért, ez idáig nem tudták meghatározni.

Immunrendszert serkentő rákellenes hatása viszont a viszkotoxinoknak és a lektineknek tulajdonítható.

Bár számos európai országban az egyik legáltalánosabban felírt gyógyszer rákbetegek számára, a Cochrane Együttműködés 2008-as áttekintő tanulmánya szerint kevés megbízható kísérlet áll rendelkezésre (a 80 talált kísérletből összesen 21-et tudtak belefoglalni az áttekintésbe alapvető módszertani problémák miatt), így a fehér fagyöngy pozitív hatása az onkológiai folyamatokra nem igazolható.

A 13 kísérletből, amelyek a fehér fagyöngy-készítményeket szedő rákbetegek túlélési esélyét vizsgálták, 6 jelentett pozitív hatást, azonban egyik módszertana sem volt megfelelő minőségű, így ezek nem elégségesek a feltételezett hatás igazolására.Két további kísérlet, amelyek a fehér fagyöngy bőrrákra és fej- és nyaki rákra vonatkozó hatását vizsgálták, nem talált bizonyítékot arra, hogy hatásos lenne.

A 16 kísérletből, amelyek a fehér fagyöngy hatékonyságát vizsgálták arra, hogy mennyiben javítja a rákbeteg életminőségét, pszichológiai állapotát, a tünetek erősségét, valamint hogy mennyiben csökkenti a kemoterápia mellékhatásait, 14 jutott arra a következtetésre, hogy valamilyen szintű pozitív hatás létezik, azonban e kísérletek közül csak kettőnek volt olyan minőségű módszertana, hogy megbízható következtetést lehessen levonni belőlük.

Ezek közül az egyik pozitív hatást talált a kemoterápiával kezelt mellrák-betegek életminőségére. A tanulmány szerzőinek véleménye szerint további független és megalapozott klinikai vizsgálat szükséges ahhoz, hogy a fehér fagyöngy onkológiai hatását el lehessen dönteni.

Forrás:A természet füvészkertje. ( Reader's Digest.)


A fehér fagyöngy (Viscum album) az ég és a föld között terem, a történelem folytán mindig különleges tulajdonságokkal ruházták fel.
A germán törzsek például körmenetnél, ha véletlenül olyan fához értek, amelyen éppen fehér fagyöngyöt találtak, a menet megállt és csak aranysarlóval volt szabad a fehér fagyöngyből levágni egy ágacskát.

Örökzöld levelei bőrszerűek és zöldessárgák. Bogyói fehérek, kissé üvegesek, belül nyálkásak és ragadósak. A magvak sem vízben, sem földbe kerülve nem csíráznak, a madarak hordják szét a ragadós magvakat.

Az október elejétől decemberig gyűjtött leveleit és a vékonyabb szárakat (csak a 0,5 cm-nél vékonyabb szárak jók!), szárítás céljából apróra vágjuk, további gyűjtési ideje március és április. A többi hónapban a fagyöngynek nincs gyógyító hatása.


Még nincs szöveg...
Honlapkészítés, webáruház készítés a leggyorsabban. Akár még MA!
Még nincs szöveg...fehér fagyöngy parazita növény jegenyefa nyárfa tölgyfa jegenye nyár tölgy gyümölcsfa fa gyümölcs magas vérnyomás mérgező gyógynövény tea érelmeszesedés nyugtató szív immunrendszer erősítő gyógytea pajzsmirigy túltengés gyulladás herpesz alacsony teakészítés daganat daganatos sejtek rák

OLDALAJÁNLÓ

Tarts velünk!

Ajándék neked

Kristályok

Gyógyító virágok

Gyógynövények

Önismeret

Test-Lélek-Szellem

Teremtő erő

Szerencsekövek


Válassz egy követ!

Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!


ÖnbizalomHírlevélHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!
Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon