Keresés a honlapon

Egyéni keresés

*A HEGYIKRISTÁLY TULAJDONSÁGAI

A HEGYIKRISTÁLYRÓL ÁLTALÁBAN

A hegyikristály színtelen, átlátszó, gyakran zárványos. Az értékesebb hegyikristály darabok víztiszták és üvegfényűek, zárvány nélkül. A hegyikristály minden gyógykövek " leggyógyitóbbika", a drágakövek közül a legtöbb gyógyhatással rendelkezik. Hatását ma már a hagyományos orvoslásban is elismerik, a hegyikristályt orvosi műszerekben is használják.

A hegyikristály fokozza az összes többi kő hatását, erősíti a test összes funkcióját, kiegyensúlyozó hatást gyakorol a lélekre.
A legismertebb gyógykövek egyikének számít.

Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz. Akár marokkőként akár ékszerként használjuk a hegyikristályt, érdemes más kövekkel kombinálni!

Hegyikristálytűkkel bármely más követ feltölthetünk.

Amikor még nem kristályosodott ki, a hegyikristály tejszerűen átlátszatlan. Ebben a formájában tejkvarcnak nevezik.

HEGYIKRISTÁLY

A HEGYIKRISTÁLY ÉS A CSAKRÁK

A hegyikristály minden csakra működését kedvezően befolyásolja!

A csakrák szerepe

A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A csakrák az ember étertestében található energiaközpontok. A fizikai síkon megközelítőleg az endokrin rendszerrel esnek egybe. Az általánosan elfogadott rendszer szerint 7 fő csakra van:

1. csakra a gyökér (tő) csakra a gerincoszlop alsó végénél
2. csakra a szex (szakrális) csakra a köldök alatt
3. csakra a napfonat (köldök, solar plexus) csakra a köldök fölött
4. csakra a szív csakra a szívnél
5. csakra a torok csakra a toroknál
6. csakra a homlok (harmadik szem) csakra a szemöldökök között
7. csakra a korona (fejtető) csakra a fejtetőn található.

A különböző csakrák működésére később kitérek.


Térjünk vissza a hegyikristályhoz...

A hegyikristály színe víztiszta. Bár hatalmas darabokban található, de egybefüggő nagy, teljesen kikristályosodott részek ritkán fordulnak elő benne.
A hegyikristályban található zárványok sokfélék lehetnek, ezek alapján gyakran el is nevezik a különböző hegyikristályokat.
Ha a hegyikristályban aranyszínű szálak láthatók, azt Rutilos-kvarcnak nevezzük.

Ez a drágakő előhozza a személyek erősségeit, eredetiségét, segíti az alvást és javítja a másokkal kapcsolatos viszonyt.

A rutilkvarcról azt is állítják, hogy lassítja az öregedési folyamatot és erős gyógyító hatása is van.

A Rutilról azt mondják, hogy erősíti az anyakristály ( hegyikristály ) metafizikus tulajdonságait és elősegíti a személyek nehéz helyzetekkel kapcsolatos megértését. Fokozza a kreativitást, enyhíti a depressziót és a magányosságot.

A hegyikristály sötétbarna szálkákat tartalmaz, ha turmalin zárványai vannak, az ilyen kristályt nevezzük Turmalinos - kvarcnak.
Ha a hegyikristályban nagyon sok tejszerűen átlátszatlan folyadékzárvány van, azt Tejkvarcnak nevezzük.

Nagyon szép és különleges az a hegyikristály, amelyben sok apró párhuzamos repedés található.
Azokat a hegyikristályokat, melyeknek természetes úton keletkezett finom repedései vannak, a beléjük hatolt igen vékony levegőréteg okozta interferencia folytán szivárványszínt játszanak, Írisz- vagy Szivárvány-kvarcoknak nevezik


A hegyikristály hatása

A hegyikristály a leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály.
Tárolja és felszabadítja az energiát, kezünkben tartva megkétszerezi a biomágneses mezőnket. Elektromágnesességet termel és eloszlatja a statikus elektromosságot.
Tisztítja és erősíti a szerveinket és a lelkünket.

A hegyikristály a tisztaság és harmónia megtestesítője. Segít a tiszta gondolatok megteremtésében, ékszerként használva erőt ad viselőjének.

A Feng shui alkalmazásánál a hegyikristályt többek között a családi béke és harmónia védelmére is ajánljuk.

Használjon az ablakába lógatva hegyikristályból fűzött spirált! A spirál kristályai a rájuk eső fény segítségével szétárasztják az energiájukat az egész helységre.A hegyikristály fizikai és lelki hatásai

Lelki hatások
A hegyikristály az energiánkat a lehető legmagasabb szintre emeli. Ráhangol spirituális céljainkra, fokozza természetfeletti érzékeinket, segíti a figyelem-összpontosítását, és előhozza az emlékeinket.

Fizikai hatások

A hegyikristály minden kövek között a leggyógyítóbbként van számon tartva, ezért az összes betegség esetén használható!

Erősíti az immunrendszerünket és harmóniát teremt a szervezetünkben.

A hegyikristály növeli a fizikai és spirituális energiaszintet, marokkőként bármelyik csakrára téve szabályozza a test finom energiaáramlását. Fokozza a nyugodt éberséget, minden szinten kiegyensúlyozottságot biztosít. Tiszta energiája minden más energiát mozgásba hoz.A hegyikristály további hatásai

A hegyikristály hatása a szemre

Erősítő, gyulladást gátló hatású. Szem fáradtsága esetén, hosszan tartó olvasás, vezetés, képernyő előtt töltött idő után tegyen 5 percre egy – egy hegyikristály marokkövet a lecsukott szemhéjára!
Megelőzi a szürke – és a zöld hályog kialakulását is, tisztítja a könnycsatornákat.

** Hatása a bőrre

Pattanások, sérülések, ekcéma, hegesedési problémák, bőrallergia, csalánkiütés és különböző bőrkiütések esetén használjon hegyikristállyal készített drágakővizet borogatásra, lemosásra!

** Mozgásszervi nehézségek esetén

Mozgásszervi megbetegedések, ízületi gyulladás, porckorong panaszok, lumbágó, hátfájás, gerincoszlop általános erősítése esetén használjon hegyikristály masszírozó rudat az adott terület masszírozására, kicsi hegyikristály marokköveket nyugalmi helyzetben a beteg, fájó testrész körberakására.

** A hegyikristály hatása az emésztő rendszerre

Hashajtó hatású, szabályozza az emésztést, enyhíti a bélgörcsöket, optimalizálja a gyomor működését. Fogyasszon hegyikristállyal készített drágakővizet!
Gyomorpanaszok esetén naponta 10 percig hanyatt fekve tegyen a gyomor tájékára néhány kicsi hegyikristály marokkövet!


** További hatásai

Ellenálló képesség növelő, használhatja testi, szellemi és lelki kimerültség esetén is. Nyugtató hatású, oldja az energiarendszer blokádjait, serkenti a tobozmirigy működését. Harmonizálja a két agyféltekét, élénkíti a pajzsmirigy tevékenységét.

Alkalmas a negatív energiák levezetésére, aura tisztítására, erősítésére és védelmére, a kifejezőerő növelésére. Használhatja lelki diszharmónia kiegyenlítésére, belső képek megjelenítésének erősítésére, a felettes tudat aktiválására. Segít, hogy rátaláljunk saját utunkra.
Hegyikristály ékszerek

Ha a hegyikristályt nyakláncként, karkötőként használja és ezt éjszaka is viseli, segíti Önt az álomtevékenységben, világossá és értelmezhetővé teszi az Ön álmait.

A hegyikristály használatával kitágulnak a szellemi határaink, kifejleszthető a telepátia és a tisztánlátás képességünk, megteremtheti vele a lelke, a szelleme és az értelme közötti kapcsolatot.


CÉLOK ELÉRÉSE

HEGYIKRISTÁLY PROGRAMOZÁSA

A hegyikristály tárolja az információt, ezért ez a legalkalmasabb kristály a programozásra!

Érdemes kipróbálnia, hogy hogyan segítheti Önt a saját céljaira programozott hegyikristály marokkő.

Jól megfogalmazott céljait írja le egy papírlapra, ezután egy megtisztított és feltöltött, saját személyére programozott hegyikristály marokkövet tegyen rá a papírra egy éjszakára. A beprogramozott kristályt ezután tartsa mindig saját magánál!

Segít a céljai megvalósításában!

Érdemes próbaképpen egy rövidtávú célt kitűznie határidővel. Miután a hegyikristály bizonyított, könnyebben és nagyobb bizalommal tudja megfogalmazni hosszabb távú céljait is!

Ez is olyan, mint bármi más: gyakorolni kell!


Kristályok programozását Kristályterápik tanfolyamunkon sajátíthatja el IDE KATTINTVA
Ön választ, vagy a hegyikristály választotta Önt?

Miért szereti Ön a hegyikristályt?

Ha Önnek éppen a hegyikristály egyszerű szépsége tetszett meg, olvassa el, miért éppen erre a kőre esett a választása!
Lehet, hogy valóban igaz és fordítva történt? Nem Ön választott, hanem a kő választotta ki a gazdáját?....

A hegyikristály a legszélesebb körű tudáshoz és bölcsességhez vezet.
Ha Ön ezt a kristályt választja, lelke legmélyén az igazságot keresi és alapvető kérdésekre szeretne választ kapni!
Ez a kvarc növeli spirituális energiaszintjét és bármelyik csakrára helyezi, a megfelelő, jótékony hatást fejti ki, szabályozva ezzel testének finom energiaáramlását, fokozza a nyugodt éberséget.
A hegyikristály felszabadítja a jelenlegi és az elmúlt életeiből származó eltemetett emlékeit és segíti a pszichikus, vagy látnoki képességeinek és a tudatosságának fejlesztését!
Ha Önnek erre a kristályra esett a választása, akár előre eltervezett keresési szándékkal jött ide, akár véletlenül nézte meg a hegyikristály leírását, akkor erre a kőre van szüksége fizikailag és mentálisan egyaránt!
Ne késlekedjen!
Használja a követ marokkőként, helyezze bármelyik csakrára, akár a fürdővizébe is beleteheti, viseljen hegyikristály karkötőt és nyakláncot és figyelje teste, szelleme változásait!
Ha Önnek a hegyikristályra esett a választása, akkor az azért történt, mert fizikailag és lelkileg erre a kőre van szüksége!
Ne késlekedjen hát!
Szerezzen be bármilyen hegyikristály ékszert vagy marokkövet és
Nincs más dolga, csak figyelje a változásokat az életében!A HEGYIKRISTÁLY ÉS A CSILLAGOK

A hegyikristály – bár minden csillagjegy szülöttének köve, különösen erőteljesen hat a Bak, az Oroszlán és az Ikrek csillagjegy szülötteire.

Hol nyilvánul meg ez a hatás?A HEGYIKRISTÁLY HARMONIZÁLJA A BAKOT!

A hegyikristály ideálisan harmonizálja a Bak – energiák mélyebb rezdüléseit.

Elvezeti a Bak szülöttet a magába tekintés és a meditáció rejtett képességéhez és segíti abban is, hogy megvalósítsa lényének legteljesebb tisztaságát és világosságát.
Oldja a megkövesedett struktúrákat és hozzásegíti a Bakot, hogy maga is áttetsző kristállyá váljék, amely magába fogadja és szétsugározza a fény erejét.AZ OROSZLÁN ÉS A HEGYIKRISTÁLY

Az Oroszlánnak abban segít, hogy túlnőjön inviduális énjének határain, megtisztítja szándékait, hogy Nap – ként sugározzon fényt és meleget minden élőre egyaránt.AZ IKREK ÉS A HEGYIKRISTÁLY

A sokoldalú Ikreket az osztatlan egység tapasztalataihoz vezeti a hegyikristály. Segíti, hogy a teremtés sokféleségét az egység játékának tudja tekinteni és másokkal is megoszthassa felismerését, a megismert valóság felett érzett örömét.


Egy kis kiegészítés valakitől .....

......Aki csak szemléli a világot

Kedves Olvasónk!

A kövek sikeres használatához tudnunk kell, hogy milyen módon és milyen időtávban fejtik ki kedvező hatásukat.

Csak így válhat kezelhetővé számunkra a várható változások mértéke és időbeli lefolyása.

Ha nem ismerjük valaminek a várható lefolyását, gyakran közvetlenül a cél elérése előtt hagyjuk abba, abban a hitben, hogy nálunk ez nem működik. Rosszabb esetben azt gondolva, hogy becsaptak bennünket.

Egy másik nagyon fontos szempont, hogy csak azokat a problémáinkat tudjuk sikeresen és tartósan megoldani, amelyek nem termelődnek folyamatosan újra.

Számot kell vetnie életével! Az átélt problémáit elemezve a betegség szimbolika segítségével meg kell keresnie élete gyenge pontjait. Ezen területek megerősitéséhez a kövek nagy segítséget képesek adni, de csak akkor, ha Ön is elszántan törekszik a megoldásra, a változásra.

Megteszi, amit meg kell tennie? Hajlandó élete és gondolkodása változtatásával megfizetni a gyógyulása árát?

Ha ez a lépés bármilyen okból nem lehetséges, akkor nincs más hátra, próbáljon megbékélni problémáival, ne örlődjön miattuk, mert a lelki béke csak segítheti élete folyását.

Az oldal szerkesztőjének párja: Wackor


A hegyikristályról és minden más kőről IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben.HÍREK
❗️ Rendkívüli közlemény ❗️
2020.04.24.

A világban és országunkban
is zajló helyzet, a gyorsan
változó körülmények arra
késztetnek bennünket, hogy
átgondoljunk sok dolgot, és
amiben tudunk segítsünk.
A változásokra – bár nem könnyű
feladat – mindenképpen szeretnénk
pozitívan tekinteni, és nagyon
szeretnénk ezt a pozitivitást
Neked is átadni. ❤️

Éppen ezért
Kristályismeretek
tanfolyamunk 3 modulja,

valamint a
Virágterápiák tanfolyam,
és az
Önismereti tréning
ára átmenetileg
most csak
5.000 Ft
Bővebb információ
IDE KATTINTVA


Önismereti tréning

1 éves, online
Most csak
5.000 Ft
Ismerd meg önmagad!


Érdekelnek a kristályok,
ásványok?
Kérd
INGYENES útmutatónkat!

Kristályismeretek tanfolyam!

Intenzív online ( távképzés )
3 modul
Bővebb információ
IDE kattintvaOnline,
Virágok, virágesszenciák ismerete
Most csak
5.000 Ft


OLDALAJÁNLÓ

Ha szeretnéd tudni

melyek a szerencseköveid,
nézd meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvass róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhatsz hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!

Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon