Keresés a honlapon

Egyéni keresés


GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK

AZ ARANY GYÓGYHATÁSA

ARANY GYÓGYÍTÓ KÖVEK, ÁSVÁNYOK


GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK: ARANY

AZ ARANY HATÁSA A CSAKRÁKRA

Az ARANY a naponat csakrára van hatással!

A csakrák szerepe


A csakra szó szanszkrit eredetű, kereket, korongot jelent. A csakrák az ember étertestében található energiaközpontok. A fizikai síkon megközelítőleg az endokrin rendszerrel esnek egybe. Az általánosan elfogadott rendszer szerint 7 fő csakra van:

1. csakra a gyökér (tő) csakra a gerincoszlop alsó végénél
2. csakra a szex (szakrális) csakra a köldök alatt
3. csakra a napfonat (köldök, solar plexus) csakra a köldök fölött
4. csakra a szív csakra a szívnél
5. csakra a torok csakra a toroknál
6. csakra a homlok (harmadik szem) csakra a szemöldökök között
7. csakra a korona (fejtető) csakra a fejtetőn található.

A napfonat - csakra ( köldök csakra, solar plexus ) szintjén szembesülünk árnyék oldalunkkal, energiáinak segítségével vívjuk meg harcainkat saját magunkkal és a külvilággal is.

A napfonat csakra szanszkrit neve Manipura, ami ragyogó ékkőt jelent. A köldök és a szegycsont alja között helyezkedik el.

A napfonat csakrához az alábbi szervek, testrészek tartoznak:
hasnyálmirigy, máj, lép, epehólyag, gyomor, nyelőcső, vékonybél, vastagbél, patkóbél, vakbél, féregnyúlvány, rekeszizom

A napfonat csakra legfőbb területei:

- Ego
- hatalom
- agresszió, harag, düh
- félelmek

A napfonat csakra működési zavarai esetén az alábbi problémák léphetnek fel:
hisztéria, szadizmus, mazochizmus, dühkitörés, szégyenlősség, kisebbségi érzés, gyomorfekély, epepanaszok, emésztési problémák, cukorbetegség, májbetegségek, szemproblémák


Folytatás a hirdetés után.....


HirdetésAZ ARANY ÉS A CSILLAGJEGYEK KAPCSOLATA

EGY KIS ASZTROLÓGIA

Az ARANY az Oroszlán csillagjegyben születetteknek hoz szerencsét!


Tudni kell azonban, hogy az asztrológiában megközelítően pontos prognózis felállításához rendkívül sok adat ismerete szükséges.
Sok múlik azon pld., hogy az adott évben és napon éppen melyik csillagjegy állt az égen.
A csillagjegyek 2 - 3 naponként változnak, Kicsit több, mint 28 nap alatt mind a tizenkét csillagjegyet végigjárja a Hold, ezért a pontosabb meghatározáshoz többek között az sem mindegy, melyik órában születtünk.

Az asztrológia minden csillagjegyhez hozzárendeli testünk különböző részeit.
Az Orszlán csillagjegy a szívre, hátra, rekeszizomra, vérkeringésre, verőerekre és az érzékszervekre van hatással.
Nem véletlen az sem, hogy az Oroszlán csillagjegyben született embereknek az idő haladtával ezek a szerveik és testrészeik érzékenyebbek mint másnak.

Ennek megfelelően amikor pld. a Hold az Oroszlán csillagjegyen halad keresztül, minden pozitív és negatív dolog erőteljesebben hat az Oroszlánhoz rendelt testrészre, és így tovább...

Amikor tehát egy ásványt meghatározunk egy adott csillagjeggyel, akkor arra a 2 - 3 napra mindenképpen ajánljuk, amikor az a csillagjegy áll az égen!
Ha a születési köveket ennek megfelelően értelmezzük, sokat tehetünk egészségünk megóvása érdekében!


GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK: ARANY

AZ ARANY ELEME ÉS SZÍNE

Az arany eleme a tűz, színe aranysárga, sárgásfehér, átlátszatlan, opak (nagymértékben fényelnyelő )

Az aranyat az ún. "férfias" tulajdonságokhoz sorolják. Sok ősi kultúrában a nap szimbóluma.

* Az arany a napfény, az isteni hatalom, a megvilágosodás, a halhatatlanság, a dicsőség jelképe.
* Az összes napistent, a vetés és aratás isteneit és a termést szimbolizálja.
* A kereszténységben, az ikonfestészetben és a román kor nyugati festészetében az arany háttér a transzcendens szférára, a mennyei birodalomra utal az arany dicsfény, a glória pedig a megdicsőült szentekre utal.
* Az arany az ezoterikában a szoláris asztrál színe.

Az arany a méltóság szimbóluma. Az arany megtestesíti a gazdagságot, vonzza a pénzt, és a szerencsét, váratlan pozitív fordulatot hozhat.
Szimbolikus jelentése különösen fontos!


GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK

MILYEN GYÓGYHATÁSA VAN AZ ARANYNAK?

Az arany javítja többek között az idegek vezetőképességét, a vitalitást és a vérkeringést.

Élénkíti a szexualitás szerveinek működését.

Óvja a szívet, hatással van az agyra és a mirigyekre.
Ha huzamosabb ideig hordjuk, hatását lassanként az egész testre kiterjeszti.

Izületi gyulladásos betegek esetében az orvosok tapasztalata, hogy a betegeknek azon az ujján, ahol a jeggyűrűjüket viselik, nem lépett fel gyulladás, vagyis az arthritis esetében is bebizonyosodott az arany oltalmazó hatása.

Lelki téren az arany oldja a bűntudatot.
A depresszióban szenvedőket is újra élni akarással tölti el.
Az agyra gyakorolt hatásának köszönhetően óv a szellemi túlterheltségtől.
Kisebbségi érzés ellen is használhatunk aranyat, növeli az önbecsülést és javítja az önértékelést.


GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK

AZ ARANYGYŰRŰ HATÁSA

Az ősi írások alapján az aranygyűrűbe foglalt, ujjakon viselt kövek jótékony energiát szállítanak a test különböző részeibe.
Régen aranygyűrűt a szellemi emelkedettség megőrzésére használtak elsősorban.
( vezérek, uralkodók, királyok )

Az arany gyűrű a végtelen körforgás, az örökkévalóság jelképe.
Ha drágakő van belefoglalva, az arany gyógyhatását erősíti az a kő, ami a foglalatban van.
Drágakőből népszerű ( és árban viszonylag kedvező) többek között az ónix, az ametiszt, a jade, és a jáspis.

A házasulandók és házaspárok karikagyűrűjének formája a szeretet soha el nem múlását jelenti és azt szimbolizálja, hogy az egymás iránti vonzalom érzése egyik féltől a másikig folyik mint egy körben, örökön-örökké.
A karikagyűrű mellé kísérő gyűrűt gyakran tudatosan választanak, pld a harmonikus családi életért hegyikristályt, jadeitet, jáspist, a szerelem megőrzéséért rózsakvarcot helyeznek az arany gyűrű foglalatába.

Az Ön személyiségköve ( talizmánköve ) arany gyűrűbe foglalva a kreativitást és a hatékonyságot növeli.

Az sem mindegy, melyik ujján hordja a gyűrűt!
Hüvelykujj – függetlenség
Mutatóujj – vezetés, előremutatás
Középső ujj – művészi törekvések
Gyűrűsujj - gyakorlatiasság, kitartás, tartós eredmények
Kisujj – írás - és kommunikációkészség

Ha hord gyűrűt, vagy megfigyeli ismerőseit melyik ujjukon viselik gyűrűjüket akkor láthatja, hogy a fentiek valóban jellemzőek.

GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK

Érdekességek az aranyról

Mióta ismerik az emberek az aranyat?
Valószínûleg a neolitikum (a kõkorszak késõbbi része) óta. Az egyiptomiak Kr. e. 3000 táján már felhasználták a pénzérmékben.

Miért kedvelik annyira?
Nemcsak a színe miatt. Más anyagokkal alig reagál, ellenáll a korróziónak. A savakban nem oldódik, csak a sósav és a salétromsav keveréke, a "királyvíz" oldja. A tiszta fém jól alakítható. Más fémekkel, például ezüsttel ötvözve keményebbé válik. Nagyon jól vezeti a hõt és az áramot.

Más anyagokkal nem keveredik?
Andreas Cassius 1685-ben felfedezte, hogy ha a királyvízben feloldott aranydarabhoz egy kis vizet, majd egy kis ónt adnak, bíbor színû anyag – "Cassius-féle aranybíbor" – keletkezik. Ez kolloid ón-hidroxidra telepedõ aranykolloid. Az arany történetének egyik nevezetes "hibáját" a XVII. századi spanyolok követték el, akik eldobták azt a fehér anyagot, amelyrõl késõbb kiderült, hogy arany és platina ötvözete.

Nem szokatlan az arany színe?
Az aranyat részben ezért kedvelik. Az aranyatomok magtöltése szokatlanul nagy, ami az elektronokat nagy sebességre gyorsítja fel. Az elektronok tömege megnõ és pályáik összehúzódnak (ez az úgynevezett "relativisztikus hatás"). Emiatt az atomok a látható tartományban is elnyelnek fényt (az ezüsttõl eltérõen), és az elem arany színben jelenik meg.

Hogyan bányásszák?
Az arany sûrûsége nagyon nagy (19,6 g/cm3). Kezdetben arra alapozták az elválasztását, hogy az aranyszemcsék gyorsabban ülepednek le a felkevert vízbõl. Az ókori Rómában az összezúzott köveket tüskés bokrokon mosták át, hogy az aranyszemcsék fennakadjanak. Késõbb rájöttek, hogy a higany amalgámozhatja az összezúzott kõben található aranyat, s az amalgámból (amely kb. 50 százalék aranyat tartalmaz), a higany desztillálással eltávolítható. Ezt az eljárást néhány brazil bányában ma is alkalmazzák, de a higanygõzök mérgezõek. Az 1880-as években mutatták ki, hogy a lúgis cianidoldatban, levegõ jelenlétében, az arany feloldódik. Ha az oldathoz cinket adunk, kiszorítja a kevésbé reakcióképes aranyat:

4Au + 8CN– + O2 + 2H2O —> 4[Au(CN)2]– + 4 OH–
2[Au(CN)2]– + Zn —> 2Au + [Zn(CN)4]2–

Van arany a tengerben?
Igen, de kinyerése nem gazdaságos.

Van más mód is az arany elõállítására?
Egy szokatlan baktérium, a Thiobacillus ferrooxidans lebontja a szulfidérceket, és az aranyat "kiszabadítja" (a baktérium azért furcsa, mert a savas környezetet kedveli). Néhány növény, például a Brassica juncea nevû indiai mustár (a káposzta egyik távoli rokona) magába gyûjti a talajból az aranyat, ha a földet ammónium-tiocianáttal permetezik be. A reagens komplexet képez az arannyal.

A pénzen kívül mire használják az aranyat?
Mivel az arany közömbös elem és jól vezeti az áramot, elektronikus alkatrészekbe építik be. A gyógyászatban is alkalmazzák, például köszvényellenes szerekben. Rákellenes gyógyszerekben is kísérleteznek az arannyal.

Forrás:http://www.kfki.hu


Nem mind arany.....

Ki ne hinné szívesen, hogy az ajándékba kapott nyaklánc "valódi arany" – annak ellenére, hogy zöldre festi a nyakat. De mit szól ehhez a vegyész?

Elõször is azt érdemes tisztáznunk, hogy mi a "valódi arany". A nyaklánc nem lehet "tiszta" arany – hiszen a 100%-os vagy 24 karátos arany túl puha az ékszerekhez. Az ötvösök rendszerint 14 és 18 karátos arannyal dolgoznak; ezekben 14/24, illetve 18/24 tömegrész arany van. (A karátot kb. 1300 óta használják. Az Egyesült Államokban 10 karátos lehet a legkisebb aranytartalmú ékszer, de fél karát hibát is megengednek, ezért elõfordulhat, hogy a 10 karátos tárgy csak 9,5 karátos, és 39,6 tömegszázalék aranyat tartalmaz. Angliában legalább 9, Franciaországban legalább 18 karátos aranyékszert szabad csak árulni.) Az ötvözet összetételét nem jelzi a "karát" megjelölés. A különbözõ színû aranytárgyak más-más ötvözõanyagokat tartalmaznak. Rendszerint a következõ fémekkel érik el az eltérõ színeket (az enyhén zöldes "zöldarany" ötvözetet ritkán használják):

sárga Au, Cu, Ag, Zn
fehér Au, Cu, Ni, Zn
vörös Au, Cu
zöld Au, Ag

Az aranyötvözeteket "savpróbával" tesztelik. A 9–10 karátnál kevesebb aranyat tartalmazó fémek a salétromsav hatására gyorsan megzöldülnek. Királyvízzel (kb. azonos mennyiségû salétromsavat és sósavat tartalmazó keverékkel) vizsgálhatók a 18 karátosnál értéktelenebb ötvözetek: a savcseppel érintkezõ fém azonnal halványsárgára változik, mert a színes ötvözõanyagok kioldódnak. A vizsgálatot sokszor "próbakõvel" végzik: a kemény fekete kõvel egy kevés fémet dörzsölnek le a kõ felületére és a tesztet itt végzik el, az ékszert pedig ismét hibátlanra csiszolják.

A fémek oxidálhatóságát, a színes sók kialakulásának lehetõségét fõként a standard elektródpotenciál alapján ítélhetjük meg. Az aranyötvözetek legfontosabb elemeinek adatai a következõk:

Au3+ + 3e– —> Au E0 = 1,42 V
Ag+ + e– —> Ag E0 = 0,80 V
Cu2+ + 2e– —> Cu E0 = 0,34 V
Ni2+ + 2e– —> Ni E0 = –0,23 V
Zn2+ + 2e– —> Zn E0 = –0,76 V

Az értékek jelzik, hogy az arany miért "nemesfém": az oxidálásához szükséges potenciál megközelíti a vizes oldatban elérhetõ maximumot. Ha az arany, illetve a réz oxidációjának standard elektródpotenciálját (–1,42, illetve –0,34 V) összevetjük a salétromsav redukciójának standard elektródpotenciáljával (0,96 V), látjuk, hogy a salétromsav nem oxidálja az aranyat, míg a rezet könnyen oxidálja. Az oxidáció lehetõségének latolgatásakor azonban azt is figyelembe kell venni például, hogy a fémion koordinációs vegyület képzõdése közben stabilizálódhat az oldatban; az aranyat oldó királyvízben a sósav komplexképzõ:

Au + 4Cl– + NO3– + 4H3O+ = AuCl4– + NO + 6H2O

Mivel az

AuCl4– + 3e– —> Au + 4Cl–

reakcióhoz tartozó standard elektródpotenciál 1,00 V, az arany oldódása a királyvízben termodinamikailag kedvezõ. A közönséges (vagy szulfidokkal szennyezett) levegõ elhomályosíthatja az ezüst, a réz vagy a nikkel felszínét, de az arany a levegõ, és külön-külön a koncentrált salétromsav vagy a koncentrált sósav hatására sem változik. A verejtékben lévõ kloridion meggyorsíthatja az aranyat ötvözõ fémek oxidációját, de az arany, ezüst és réz más fémekkel képzett ötvözetei kevésbé reaktívak, mintha az ötvözetek ideális oldatok lennének.

Amikor a "valódi arany" allergiás reakciót vált ki, mindig az egyik ötvözõfém a bûnös, többnyire a nikkel. Néhányan rendkívül érzékenyek erre a fémre. Az érzékenység rendszerint akkor derül ki, ha aranyozott fülbevalót kezdenek viselni. Mivel az aranyréteg nagyon vékony, és általában nikkelrétegre kerül, nem meglepõ, hogy a fülbevaló viselõje az arany kopása nyomán hosszú ideig érintkezhet a nikkellel is. A szervezet azonban egy korábbi érintkezés során "megtanulhatja", miként reagáljon ezekre az ionokra.

Hogy a nyakat zöldre festõ lánc arany-e? A 14 vagy 18 karátos arany legfeljebb csak annak a bõrét színezi, aki királyvizet izzad. Az aranyozott ajándék inkább okozhat csalódást, ám Agricola arra emlékeztet, hogy ez nem az elemek hibája: "ha a férfiak arannyal, ezüsttel, drágakõvel hatalmukba kerítik az asszonyokat, sokakat becstelenségre késztetnek, megvesztegetik a bírákat, és számtalan erkölcstelenséget követnek el, nem a fémeket kell okolni, hanem a férfiak lángra gyújtott, gonosz szenvedélyét".

Forrás:http://www.kfki.hu/chemonet/hun/eloado/tan/arany.html
Itt feliratkozhat hírlevelünkre!HÍREK
❗️ Rendkívüli közlemény ❗️
2020.04.24.

A világban és országunkban
is zajló helyzet, a gyorsan
változó körülmények arra
késztetnek bennünket, hogy
átgondoljunk sok dolgot, és
amiben tudunk segítsünk.
A változásokra – bár nem könnyű
feladat – mindenképpen szeretnénk
pozitívan tekinteni, és nagyon
szeretnénk ezt a pozitivitást
Neked is átadni. ❤️

Éppen ezért
Kristályismeretek
tanfolyamunk 3 modulja,

valamint a
Virágterápiák tanfolyam,
és az
Önismereti tréning
ára átmenetileg
most csak
5.000 Ft
Bővebb információ
IDE KATTINTVA


Önismereti tréning

1 éves, online
Most csak
5.000 Ft
Ismerd meg önmagad!


Érdekelnek a kristályok,
ásványok?
Kérd
INGYENES útmutatónkat!

Kristályismeretek tanfolyam!

Intenzív online ( távképzés )
3 modul
Bővebb információ
IDE kattintvaOnline,
Virágok, virágesszenciák ismerete
Most csak
5.000 Ft


OLDALAJÁNLÓ

Ha szeretnéd tudni

melyek a szerencseköveid,
nézd meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvass róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhatsz hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!

Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon