Keresés a honlapon

Egyéni keresés


GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK: *EZÜST

ISMERKEDJÜNK AZ EZÜSTTEL!

Élénk fényű, fehér színű fém, az arany után a legjobban alakítható. Valamennyi fém közül a legjobb elektromos és hővezető.

Az ezüst a legnagyobb mennyiségben felhasznált nemesfém. A színezüstöt az elektrotechnikában, a műszeriparban, fototechnikában, valamint laboratóriumi célra használják.

Baktériumölő hatása miatt már az ókorban készítettek ezüstből használati tárgyakat és víztározó edényeket.
Számos ezüstötvözet az ipar és az ékszergyártás fontos alapanyaga. Jól ötvöződik a rézzel, cinkkel, kadmiummal nikkellel, ólommal, ónnal, és a nemesfémekkel. a higannyal amalgámot képez.

Kémiai tulajdonságai
Az ezüst a levegőn nem oxidálódik, oxigénnel még az izzás hőmérsékletén sem egyesül. Kénes környezetben azonban megfeketedik, mert felületén először barnás, majd kékes fekete ezüst-szulfidból álló bevonat keletkezik.
Az ezüst alkalmazási területei
Gyógyászat, fogtechnika, vegyipar, fototechnika, villamosipar, elektrotechnika, műszeripar, galvanotechnika, az ötvösipar érmék, díszműáruk, és ékszerek készítésére használja.

Az ezüst előfordulása
Az ezüstöt már évezredek óta ismerte az ember. Ezüsttárgyak azonban a kezdeti időkből nem maradtak ránk, mert a hosszú idő alatt elkorrodálódtak. Az ezüst míves nemesfém, ezért a természetben szabad állapotban is előfordul. A leggazdagabb érctelepek Mexikóban, Dél-Amerikában és Kanadában találhatók.
GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK: * EZÜST

*AZ EZÜST GYÓGYHATÁSA

Az ezüstöt, mint ékszert mindenki ismeri.
Az arannyal ellentétben az ezüstöt a női oldalhoz rendelik.


Ezért van is néhány kő, amit az ékszerészek nem foglalnak másba, mint ezüstbe, például a holdkövet. A két ásvány rezgése kiegészíti és erősíti egymást.

Az ezüst segít az ún. holdkóron, és az alvajáráson.
Növeli alkalmazkodóképességünket és reakcióink gyorsaságát.
Fertőtlenítő hatású, gyorsítja a sebek gyógyulását.

Segíti a szervezet tápanyagfelvételét.
Az ezüst már ránézésre is hűvösséget áraszt, s valóban segít levezetni a forróságot, például leégés vagy láz esetében.
Elmulasztja a bal oldali fejfájást is.

Emellett hat minden érzékszervre, a pajzsmirigyre, a bélpanaszokra és a gyomorhurutra.


GYÓGYÍTÓ ELEMEK: *EZÜST

AZ EZÜST BELSŐLEGES HASZNÁLATA

Ezüst oldat
(Ezüst kolloid)


Hogyan hat?
Az ezüst kolloid áthatolva az egysejtű élőlények sejtfalán (baktériumok, gombák, vírusok, paraziták) gátolja azokat a tiol-enzimeket, amelyek a kórokozók anyagcseréjében részt vesznek, és azok pusztulását okozza. A vírusok fehérjeburkának szerkezetét károsítja és szaporodásra képtelenné teszi őket.

A vastagbélben lévő bélflórát nem károsítja, mivel legkésőbb a vékonybélben felszívódik.

A Science Digest magazin közlése szerint (1978 márciusi szám) a vizsgált kb. 650 féle mikroorganizmus közül az ezüst kolloid kémcsőben hat percen belül minden kórokozót elpusztított. Egy szintetikus antibiotikum jó esetben 6-12 baktériumtörzset képes hatástalanítani.


A kolloidális ezüst oldat gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetve a test belsejében megbúvó fertőzések, gyulladások esetén. Alkalmazható torokgyulladás, nyelvgyulladás, szájnyálkahártya gyulladás és sérülés, fogínypanaszok, fogszuvasodás, légzőszervi és orrüregi fertőzések, influenza, tüdőgyulladás, fülgyulladás, szemgyulladás, kötőhártyagyulladás, gyomorfekély, bélpanaszok és candida fertőzés kezelésére. Használatával kivédhető többek között a láb, a köröm, a körömágy, a fül, a hónalj, a hüvely és egyéb testrészek gombásodása. A fejbőrbe maszírozva segít megszüntetni a korpásodást, és a fejbőr viszketését.

Beszámolók szerint hatásosnak bizonyult az AIDS, őzkullancs okozta Lyme-kór, agyhártyagyulladás, nyirokérgyulladás, ízületi gyulladás esetében is. Az allergia és szénanátha esetén gyorsan megszünteti a megfázásos jellegű tüneteket, a szemviszketést percek alatt elmúlasztja. Felülfertőződés nélkül orvosolja az égési sérüléseket, vágott sebeket, horzsolásokat. Napégésre, pattanásos bőr kezelésére fantasztikus.

Egy neves Magyar belgyógyász, Dr. Elek Csaba néhány HPV vírussal fertőzött páciensét laboreredményekkel dokumentáltan, kigyógyította ebből a vírusfertőzésből, mégpedig ezüstkolloid alkalmazásával.
A méhnyakrák világviszonylatban és Magyarországon is a mellrák után a második leggyakoribb daganatos megbetegedés a nők körében. A HPV (humán papillómavírus) felelős érte. És bár kezelik, igazából nincs hatásos gyógymód ellene.

GYÓGYÍTÓ ELEMEK: EZÜST

AZ EZÜST TÖRTÉNELME

Az ezüst sokoldalú és jótékony hatása régóta elismert. Az ősi Görögországban, Rómában, Főniciában és Macedóniában már használatos volt különböző fertőzések kezelésére, megelőzésére, Hippokratész – az „orvosok atyja” – szerint az ezüst kiválóan alkalmas vágott sebek gyógyítására, szívproblémákra, nagyra becsülte vértisztító, valamint fertőtlenítő hatását. Már az akkori kortárs „gyógyszerkönyvben” is megtalálható volt a leírása.

Későbbiekben felismerték hasznosságát kolera, szifiliszgyógyításban, és epilepsziás rohamoknál is.
Napóleon és Alexander cár is kiválóan alkalmazta folyóvizek
tisztítására, mely után az alkalmassá vált emberi fogyasztásra. Ezt a gyakorlatot alkalmazták első és második világháború során is.Modern kutatás tudományos módszerrel

1861-ben Thomas Graham felfedezte, hogy bizonyos alkotók keresztül tudnak hatolni a sejtfalon, míg egyes alkotók nem. Felfedezett egy stabil, köztes anyagi állapotot és képes volt ennek jellemzésére is. Graham felfedezése abban állt, hogy a
közegek oldott állapotba tudnak jutni olyan módon, hogy más tulajdonságokkal rendelkeznek, mint az eredeti közeg. A kolloidok kifejezést használta (a kola=ragasztó kifejezésből) erre a köztes állapotra, mint ragasztó, zselatin és a kapcsolódó közegek voltak számára a legnyilvánvalóbbak ebben az egyedülálló
állapotban.
A svájci botanikus von Nageli jegyezte a 19. század legnagyszerűbb felfedezését 1869-ben. Von Nageli alkotta meg az “oligodibamikus” kifejezést ametal hydrosol mikroélettani tulajdonságaira (pl. a réz, ezüst és ón) parányi koncentrációjára. 1884- ben Crede bemutatta 1% ezüst nitrát használatát a …. szemgyulladás megelőzésére. 1897-re az ezüst nitrátot elkezdték alkalmazni Amerikában az újszülötti vakság megelőzésére és a mai napig is alkalmazzák. 1910-re Henry Crookes dokumentálta, hogy bizonyos fémek, amikor colloid állapotban vannak, erős
fertőtlenítőhatással rendelkeznek, de az emberi szervezetre nincs káros hatása. Az oligodinamikus elmélet sok antimikrobiotikus folyamat és termék fejlesztését motiválta....

Forrás: wwwhydrosolinfo.com/articles/history-of-silver.php


*GYÓGYÍTÓ ÁSVÁNYOK: EZÜST

*EZÜST ÉS A CSILLAGJEGYEK KAPCSOLATA

EZÜST - GYÓGYÍTÓ KÖVEK ÁSVÁNYOK

Az ezüst a Rák és a Vízöntő csillagjegyben születetteknek leginkább kedvelt ásványa.
A Rák az állatöv negyedik jegye.
Június 22 és július 22 között a Nap az állatöv negyedik jegyébe ér. Egyezményes jele a rák két ollója vagy két spirál, mely a felkelő és a lenyugvó Napot jelképezi. A jel eredete még nem tisztázott.

A Nap június 22-én éri el a legmagasabb állását s miután elhagyja az Ikreket, belép a Rák, a nyári napforduló jegyébe. A Rák kardinális, vagyis mozgató, mozgó jegy, s mikor a Nap belép ebbe a csillagjegybe, különleges időpontot ér el a mozgásában. Pályája eddig emelkedett, a legmagasabb pont irányába, innen pedig ellentétesen halad.
Asztrológiailag ez azt jelenti, hogy az élet kereteinek addigi folytonos tágulása megáll és elkezdődik a behatárolódás, a bensővé válás. Az Ikrek külvilággal szembeni nyitottsága a benső, az érzések és érzetek iránti nyitottsággá változik.

A Rák egyezményes jelét ma egyhangúan a rák ollójaként értelmezik. Viselkedésében a rák valóban hasonlít az eddig felsoroltakhoz: lassan, óvatosan mozog, visszakozik az akadályok elől és a vízben él, vagyis abban az elemben, amely asztrológiailag hozzá van rendelve.

Az ezüstben és a Rák csillagjegy szülöttében egyaránt érvényesül a víz elem a mély érzések, a lelki, a benső alakulás jelképe is. Növekedése során a rák többször is levedli a páncélját s ilyenkor fenyegetettnek, kiszolgáltatottnak érzi magát, hiszen páncél nélkül teljesen védtelen a veszélyekkel, a támadásokkal szemben.

Január 20 és február 18 között a Nap a Vízöntő, a tizenegyedik csillagjegy szakaszán halad át. Ez a tél második fázisa, melyet megelőzött a Bak, majd követ a Halak, a tél harmadik fázisát magába foglaló időszak.

A mi féltekénk ekkor áll a tél közepén: Szaturnusz bevégzi feladatát. A csupasz, fagyott földbe, ahol már minden élet kihalt, beszivárog a tél hava, az esővíz. Valamely belső vegyi akció beindít bizonyos titkos életfolyamot s a Bakba ágyazódott mag felveszi azon tápanyagokat, melyek új életre készítik elő. Mindaz ami az előző csillagjegyben csupán kezdet volt, itt már nem csak ígéret, hanem a földbe illeszkedett mag.

A Vízöntő írásos jele két hullámvonal, mely a víz hullámait szimbolizálja. Ugyanígy az ezüst eleme szintén a víz.

Ezt a gondolatot szimbolizálja a bölcs és nemes férfi alakja, aki a karján vagy a vállán egy vagy két megdöntött amforát hord, amiből nagy sugárban ömlik a víz. A latin aquarius, vízhordót jelent. A vízhordó képe viszont elsősorban az egyiptomi ábrákon jelenik meg.

Ezen kívül, az egyiptomi történetekben számos más történet is kapcsolatba hozható a Vízöntő jegyével. Az egyiptomi hieroglifák közt a két hullámos vonal a vizet jelenti.

Ide kattintva feliratkozhat hírlevelünkreItt küldhet üzenetet

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotSzóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotOLDALAJÁNLÓ

Tarts velünk!

Ajándék neked

Kristályok

Gyógyító virágok

Gyógynövények

Önismeret

Test-Lélek-Szellem

Teremtő erő

Szerencsekövek


Válassz egy követ!

Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!


ÖnbizalomHírlevélHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!
Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon