Keresés a honlapon

Egyéni keresés

*Gyógyító kövek

*KALCEDON

A kalcedon főleg a torok csakra területén fejti ki hatását, ezért általában a torok tájékának betegsége és zavarai esetén alkalmazzák.
A kalcedon hatással van az olyan légúti megbetegedésekre, mint például a torokgyulladás, a hörghurut akut és krónikus formája, a rekedtség, torokfájás, gégehurut, pajzsmirigy és betegségei ellen.

A beszédképességet javító tulajdonságai miatt beszédzavarok és dadogás ellen is alkalmas.

A torok területén jelentkező blokádokat felszámoló hatása miatt a kő ragadványneve : " a szónokok köve".

A kalcedon a szemnek is jó orvossága, különféle szempanaszok és zöldhályog esetén is alkalmazzák.A kalcedon további hatásai

A kalcedonnak további alkalmazási lehetőségei is vannak, például rendkívüli hatással van a mirigyekre is.
Szoptató anyáknál javítja a tejtermelést és emlőgyulladás gyógyítására is használatos.

A hormontermelő mirigyek működésének minden zavaránál ajánlott a használata. Szabályozza a hormonális ciklusokat.

A belső elválasztású mirigyekre és az anyagcserére gyakorolt hatása révén cukorbetegek számára is ajánlott, mivel szabályozza a vércukorszintet.

A kalcedon használatával gyorsabban elállíthatjuk a sebek vérzését, s gyógyulásukat is meggyorsítjuk.

Segít legyűrni az utazási rosszulléteket és frontérzékenységet, enyhíti a hányingert befolyásolja a nyirokáramlást.
Használják ágybavizelés és epilepszia ellen is.

A diéta elősegítésére is alkalmas a kalcedon : csillapítja az éhséget, gátolja a tápanyagfelvételt, oldja a vizenyőt (ödémát), szabályozza a testfolyadékokat és segíti a szervezet méregkiválasztását.


A kalcedon hatása a lélekre

A kalcedon segít elhatárolódni a lelki megterhelésektől, nyugtat, ellazít, megszünteti a belső nyugtalanságot, fokozza a terhelhetőséget.

Nem csupán az agressziót építi le, hanem megkönnyíti a mások agressziójával való elbánást is, sőt tudatosítja bennünk saját, gyakran elfojtott agressziónkat.

Harmonizálja és megnyugtatja az indulatokat is. Segít a lelki traumák feldolgozásában, visszaadja önbizalmunkat és az elevenség érzését.A SZÓNOKOK KÖVE

A kalcedont ősidők óta a szónokok köveként tartják számon.
Úgy tartják róla, hogy aki nyelvével megérinti a Hold energiájával feltöltött követ, azt az ékesszólás képességével ruházza fel.

Évezredek óta használják marokkőként a gyengeség, búskomorság és elégedetlenség elleni talizmánként.
A torok területén jelentkező blokádokat felszámoló hatása miatt manapság népszerű kő olyan gyermekeknél akik az iskolában nem merik kifejezni magukat, szóbeli szereplésnél leblokkolnak.

A kalcedon a nyelvi kifejezést eleven erővel, gyengédséggel és harmóniával gazdagítja, segít a nyelvi nehézségek áthidalásában is.


A kalcedon és az önbizalom

A kalcedon lágy, halványkék fénye megnyugtatja és felderíti a kedélyt, hatására könnyebben vesszük az élet akadályait, kevésbé leszünk ingerlékenyek és érzékenyek, stresszoldó hatása rendkívüli.
Elsősorban a nagy megpróbáltatások idején segít ezért általában azoknak ajánljuk akik könnyen idegessé válnak és elvesztik önuralmukat.

Higgadtságot, megértést, nyitottságot és békés lendületet biztosít. Megnyugtató hatásával utat nyit belső inspirációnkhoz és képessé tesz arra, hogy a kapott információkat nyugodt és magabiztos módon fejezzük ki.

Ez a gyönyörű halványkék kő jó hatással van a pajzsmirigyre, nyugtatja és kiegyensúlyozza az agyat, csökkenti az ingerlékenységet. Használatával felszínre hozhatja a belső ösztönzéseket, serkenti a beszéd és írás útján az önkifejezést.

A kalcedon megújítja a torokcsakrát, könnyebbé teszi az őszinte beszédet és a megnyugvást. Elősegíti a szellemi tisztulást és az érzelmi gyógyulást, enyhítő, nyugtató energiát ad a toroknak. Az alkotókészségen keresztül fejleszti az őszinte önkifejezést, fokozza a megérzéseket .

Hasznos az anyagcsere működés szabályozásánál is és jó hatással van a mirigyekre.

A belső elválasztású mirigyekre és az anyagcserére gyakorolt hatása miatt cukorbetegeknek is ajánlott a használata, szabályozza a vércukorszintet.

Diéta során érdemes többféle kővel együtt használni!
Csillapítja az éhséget, gátolja a tápanyagfelvételt, szabályozza a testfolyadékokat és segíti a méregtelenítési folyamatot.

A kalcedon segít megszüntetni a belső nyugtalanságot, fokozza a terhelhetőséget, megkönnyíti a mások agresszivitásának feldolgozását.

A kalcedon önbizalmat ad, általa az önértékelésünk jó irányba fejlődik.

Különböző személyre szabott ékszerkollekciók elengedhetetlen összetevőjeként mi is szívesen használjuk a kalcedont, mivel betegségeink döntő többsége összefüggésben van az önbizalom alacsony szintjével és a helytelen önértékeléssel.

Miért tetszik Önnek a kalcedon?

Hallhatta már mástól is és én is többször leírtam, hogy nem mi választjuk ki a köveket, hanem a kövek választanak ki minket.

Mit jelent ez a kalcedon esetében?

Ha az Ön szívéhez közel áll a kalcedon, vagy többféle kő közül éppen a kalcedon egyszerű szépsége tetszett meg, nézzük miért vonzódik hozzá?
A kalcedon védelmet nyújt a rossz álmok és a negatív gondolatok ellen.
Eloszlatja az illúziókat és gyógyír a szomorúságra. Megnyugtatja Önt félelmi állapotban és mentális zavarodottság esetén is hatékony.
A kalcedon évezredek óta az utazók talizmánja, ami elhárítja a baleseteket és szerencsétlenségeket, megvédi az otthont és a családot.
Ha Ön vonzalmat érez a kalcedon iránt akkor talán félrevezette valaki vagy valamilyen helyzet, de az is elképzelhető, hogy saját magát csapta be. Ezt ösztönösen fel is fogta és ez vezette Önt a kalcedonhoz.
Az is lehet, hogy sokat utazik és bizonytalanságban él.
A kalcedon segít és bátorságot, hitet ad ahhoz, hogy élvezhesse az életet.

Ha Önnek éppen a kalcedonra esett a választása, akkor erre a kőre van szüksége fizikailag és mentálisan egyaránt!

Ne késlekedjen hát!


Használja a követ marokkőként, helyezze a torok csakrára, akár a fürdővizébe is beleteheti, igyon kalcedonnal készült drágakővizet, viseljen kalcedon karkötőt és nyakláncot és figyelje teste, szelleme változásait!A kalcedon és a csillagjegyek

A kalcedon az Ikrek, Rák, Szűz, Nyilas és Bak csillagjegyben születettek szerencseköve, de különösen erőteljesen hat az Ikrekre és a Nyilasokra.

Miben segíti a kalcedon az Ikreket?


A kék kalcedon a sokoldalú Ikreket nagyobb koncentrációs képességgel és higgadtsággal gazdagítja, segítve Őket abban, hogy felfigyeljenek saját belső hangjukra és megérzéseikre. Természetes beszédkészségüket tovább erősíti, a nyelvet harmonikus és eleven kifejezőeszközzé fejleszti bennük. Segíti abban, hogy tapasztalataikat és élményeiket nyugodtan és világosan adják át másoknak.

Hogyan segíti a Rák csillagjegyben születetteket a kalcedon?


Az együttérző Rák szülöttek nagyszerűen értenek a gondoskodáshoz. A kalcedon az egyik legfontosabb védelmező kő, amely előmozdítja a testvériséget és segít összetartani a családot.
Ha a rák magánál tartja a kalcedont akkor nem kell félnie a kimerültségtől mert a kalcedon azt is megtanítja, hogyan kell másokkal valóban törődni. Lehetővé teszi, hogy a szükséges mértékben segítsen, majd arra ösztönözze a másik embert, hogy a saját lábán is meg tudjon állni.

Mit nyújt a kalcedon a Szűz jegyben születetteknek?


A Szűz jegy szülöttje hatalmas kapacitással rendelkezik, amikor mások szolgálatáról van szó. Ez azt is jelenti, hogy saját vágyait és törekvéseit kevésbé veszi figyelembe. A kalcedon segít összeegyeztetni ezt a két dolgot és arra ösztönzi, hogy a saját, valódi céljai szerint élhessen. A védelmező kő lévén megóvja viselőjét attól, hogy mások visszaélhessenek jóindulatával.

Hogyan hat a kalcedon a Nyilas csillagjegy szülötteire?


A Nyilas csillagjegyűek az alapvető igazságot kutatják, ezért különösen nagy segítségükre van a kalcedon „ mondd ki az igazat! „ energiája.
A kalcedon fejleszti a kifejezőkészségüket, a képzelőerejüket. Ez a kő új ötletekkel ajándékozza meg Őket, amelyeket benső hangjuk - intuiciójuk – révén meghallanak.
A kalcedon ellátja a Nyilasokat a szükséges nyugalommal és higgadtsággal, hogy megtanuljon befelé tekinteni és önmagából inspirációt meríteni, ezt továbbadni és embertársaival megosztani.

Miben segíti a Bak jegy szülötteit a kalcedon?


A Bak szülöttek legnagyobb feladata, hogy a külvilág helyett végre önmagukra fordítsák figyelmüket. A hatalmi figurák túl nagy helyet foglalnak el a Bak életében, legyen szó szülőkről, tanárokról vagy bármilyen szabályozó hatalomról. A Bak feladata, hogy megtalálja saját belső hangját és azt kövesse! A kalcedon erőteljes hatásával csökkenti a hatalmi figurák által belétáplált kötelességérzetet, figyelmét a saját belső tekintélye irányába fordítja, így feloldódhatnak életének szigorú szabályai.


A kalcedon tulajdonságai

A kalcedon a kvarc – csoportba tartozik, összetételét tekintve víz tartalmú szilícium – dioxid, azaz SiO2 + H2O

Színe: szürke, szürkés – fehér, halvány kékesfehértől az égszínkékig, gyakran ugyanezen színek erezetével.

A kalcedon a torokcsakra működését segíti, minden olyan problémára ajánlom, ami a torokcsakra hibás működése folytán bekövetkező tüneteket okozza.

A csakrák olyan energiaközpontok, amelyek a külső térből életenergiát vesznek fel és azt továbbítják a szükségleteinknek megfelelően átalakítva a megfelelő helyekre.

A torokcsakra a közléssel, személyes kifejezéssel, igazmondással áll kapcsolatban, ebben az energiaközpontban fogadjuk a belső hangunkat ( intuíció,megérzés ).
A gégefőnél helyezkedik el, ez az ötödik fő csakra.

Hibás működése okozza a torokfájást, száj – és gégeproblémákat, fogínybetegségeket, a halántékcsont és az állkapocs izületeinek betegségét, a gerincferdülést, a pajzsmirigy rendellenes működését, mandulagyulladást, gégegyulladást, dadogást.

A kalcedon elsősorban a torokcsakra területén fejti ki jótékony hatását, a fent felsorolt megbetegedések és működési zavarok esetén ajánlom.


Felhasznált irodalom: Sonja Heider: Gyógyító kövek könyve,
Teresa Moorey: Ismerd meg személyes kristálykódodat!
Shalila Sharamon: Drágakő karkötők


Gyógyító kövek - betegség szimbolikaHa Ön tudni szeretné, milyen lelki okok vezettek a jelenlegi tünetei, betegségei megjelenéséhez, az oldal alján küldjön üzenetet.

Ide kattintva feliratkozhat hírlevelünkre


cimkék: kalcedon torok csakra hörghurut gyulladás gégehurut pajzsmirigy beszédzavar dadogás szem szempanasz zöldhályog szürke hályog zöld cukor cukorbetegség vércukorszint lélek lelki önbizalom fogyókúra fizikai mentális ikrek rák szűz nyilas horoszkóp csillagjegy bak ötödik csakraItt küldhet üzenetet

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotSzóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot

HÍREK
❗️ Rendkívüli közlemény ❗️
2020.04.24.

A világban és országunkban
is zajló helyzet, a gyorsan
változó körülmények arra
késztetnek bennünket, hogy
átgondoljunk sok dolgot, és
amiben tudunk segítsünk.
A változásokra – bár nem könnyű
feladat – mindenképpen szeretnénk
pozitívan tekinteni, és nagyon
szeretnénk ezt a pozitivitást
Neked is átadni. ❤️

Éppen ezért
Kristályismeretek
tanfolyamunk 3 modulja,

valamint a
Virágterápiák tanfolyam,
és az
Önismereti tréning
ára átmenetileg
most csak
5.000 Ft
Bővebb információ
IDE KATTINTVA


Önismereti tréning

1 éves, online
Most csak
5.000 Ft
Ismerd meg önmagad!


Érdekelnek a kristályok,
ásványok?
Kérd
INGYENES útmutatónkat!

Kristályismeretek tanfolyam!

Intenzív online ( távképzés )
3 modul
Bővebb információ
IDE kattintvaOnline,
Virágok, virágesszenciák ismerete
Most csak
5.000 Ft


OLDALAJÁNLÓ

Ha szeretnéd tudni

melyek a szerencseköveid,
nézd meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvass róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhatsz hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!

Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon