Keresés a honlapon

Egyéni keresés

Csikung golyókkal az egészségünkért

CSI - KUNG golyó

Csi - kung golyó

A csikung golyó célja az egészség megőrzése, a test ellenálló képességének növelése.

A csi szó jelentése : levegő, légzés, fuvallat, a kung pedig gyakorlatot jelent.
A hagyományos kinai felfogásban mindenfajta energiát a csi szó jelöl. A világegyetemet a mindent betöltő energia, a kozmikus lélegzet hatja át. Mivel az ember az univerzum része, azzal elválaszthatatlan egységet alkot,ezért az emberi test működése és egészségi állapota az energiák egyensúlyának, normális áramlásának a függvénye.

Bővebben tenyerünk reflexzónáiról, a csi - kung golyó használatáról és gyógyító hatásáról >>>>>A CSIKUNG

MI A CSIKUNG?

A csikung a jógára emlékeztető ősi kínai gyakorlatrendszer.

Célja az egészség megőrzése, a betegségek diagnosztizálása és gyógyítása, a test ellenálló képességének növelése.

A csi szó jelentése: levegő, légzés, fuvallat.
A hagyományos kínai felfogásban mindenfajta energiát a csi szó jelöl.
A világegyetemet a csi, a mindent betöltő eneriga, a ,,kozmikus lélegzet’’ hatja át.
Mivel az ember az univerzum része, azzal elválaszthatatlan egységet alkot, az emberi test működése és egészségi állapota az energiák egyensúlyának, normális áramlásának a függvénye.

Az akupunktúra elmélete szerint az emberi testben (de az állatéban is) az energia speciális vezetékekben (meridiánokban) áramlik.
E vezetékek létezésére egyébként a legutóbbi idők kutatásai meggyőző bizonyítékot adtak. Zhu Zhong-Xiang (Csu-Csung-Hsziang), a Kínai Tudományos Akadémia Biofizikai Intézetének professzora 1987-ben a pekingi Nemzetközi Akupunktúrás Kongresszus alkalmából tartott munkaértekezleten számolt be először arról, hogy az akupunktúrás vezetékek a periférián haladó, biofizikailag azonosítható egy-két milliméter széles csatornák.

A vezetékeken meghatározott pontok helyezkednek el, amelyek kapukként nyílnak a külvilágra. Ezeken a pontokon keresztül lehet az energiaáramlást tűszúrással vagy egyéb fizikai ingerrel befolyásolni, pl. a tenyéren található pontokat gyógygolyók görgetésével. Ugyanis, ha a testben az energiaáramlás valamilyen oknál fogva megakad, ha valamelyik vezeték eltömődik, ha az energia rossz irányba áramlik, akkor lép fel a betegség.


Speciális kő- vagy fémgolyók pörgetése a tenyérben serkenti a feltorlódott energia áramlását, és ezáltal a beszűkült, eltömődött vezetékeket kitisztítja, megnyitja a normális életműködésre.
A gyógygolyós módszer Kínában igen elterjedt, elsősorban az idősebb korosztály körében. Használata kb. félévezrede ismert, semmiképpen sem ártalmas, fennmaradását éppen hasznosságának köszönheti.

Alkalmazását az alábbiak miatt is javasolom:

– A kéz a nagyagykéreg érzőterületén (Brodmann-1., 2. és 3.) kivételesen nagy zónát képvisel, használata visszahat a kérgi funkciókra, s így az agyműködést serkenti.
– A kor előrehaladtával az inak öregedése, merevedése az ujjak mozgását korlátozza. A kínai golyók a tenyérben és az ujjakban haladó ínhüvelyek anyagcseréjét fokozhatják, és így az ujjakat rugalmassá és mozgékonyabbá teszik.
– A tenyér és az ujjak anyagcseréje fontos az akupresszúrás gyógyítás szerint is. Itt a szóba jöhető pontok serkentik a szívműködést (szívvezeték 8. pontja), frissítő és ugyanakkor nyugtató hatásúak (szívburokvezeték 8. pontja). A kézre kivetülő reflexzónák kapcsolatai – ha hiszünk bennük – még további szervfunkciókra gyakorolhatnak jótékony hatást.

Összefoglalva: a golyók használatának serkentő, gyógyító-megelőző hatása elméletileg megalapozott, alkalmazása ártalmatlan, használatát javasolom!

Budapest, 1991. június 21. dr. Eőry Ajándok

Forrás:Yuan Xiang: KÍNAI GYÓGYGOLYÓK c. könyve

Csikung golyó terápia

Mi a terápia lényege?

A golyóterápia az akupresszúra egy különleges változata.

A természetes gyógymódok a világ számos országában – keleten és nyugaton egyaránt – ma már a hivatalos orvostudomány részét képezik.
A természetgyógyászat rengeteg olyan gyógyeljárást tett népszerűvé, melyeknek az eredete a régmúltra nyúlik vissza. Ezek közül is kiemelkedőek az ősi Kínából származó és ott ma is a modern orvoslás eszköztárával egyenrangúan alkalmazott gyógymódok.
Ilyen elsősorban a tűszúrásos eljárás, az akupunktúra, és ennek egy szélesebb körben alkalmazott változata, az akupresszúra, mely az akupunktúrás pontoknak nyomással történő ingerlése.

Ismeretes, hogy az akupunktúra Magyarországon csak a nyolcvanas években kezdett elterjedni. A hivatalos tudományos körök addig mereven elutasították, mert a klasszikus orvostudomány nem tudta igazolni az eljárás hatásmechanizmusát.


Azután egyre többen győződtek meg arról, hogy ez az ősi gyógymód sokféle betegség enyhítésében, megelőzésében, sőt nemegyszer a gyógyításában is igen hatásos lehet.

Különösen jól alkalmazható fájdalomcsillapításra, érzéstelenítésre.
Az akupresszúrához nincs szükség tűszúrásra,
ugyanis ennél az eljárásnál ujjakkal vagy valamilyen eszközzel gyakorolunk nyomást a megfelelő pontokra.
Nagy előnye, hogy mindenki elsajátíthatja, viszonylag könnyű megtanulni, otthon és egyedül is végezhető.

Ezenkívül még számos változatuk van ezeknek az ősi keleti gyógymódoknak, így a moxibusztió (az akupunktúrás pontok perzselő fűvel történő ingerlése), a kézrátevés (a kezelőről a kezeltre történő energiaátvitel), a köpölyözés, a fülakupunktúra és az akupreszszúra két sajátos változata a talpmasszázs, valamint a kézakupresszúra, illetve ez utóbbinak egy különleges változata: a tenyér ingerzónáinak gyógygolyókkal (ún. csikung golyókkal) való ingerlése.

Mind a talpmaszszázs, mind a csikung golyókkal történő masszírozás azon a felismerésen alapul, hogy a talp és a kéz egyes területei energiapályák (ún. meridiánok) révén kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel.

Ezek ingerlésével tehát hatni lehet az egyes szervek működésére.

A kínai filozófia

Az ellentétek képezik az egységes egészet!

E természetes gyógymódok az ősi kínai filozófiában gyökereznek

A kínai filozófia szerint nemcsak a földi élet, hanem végső soron az egész univerzum létezése dualisztikus elven alapszik.
A kezdet a véggel, a sötétség a világossággal áll szemben. A nappal az éjszaka terméke.
A fehér színt csak azért látjuk, mert létezik a fekete.
A hang feltétele a csend. A nyár melegét és az újraéledés tavaszát a tél hidege és a természet halála követi.
A szomorúságot a vidámsággal lehet mérni.

Ezek az ellentétek valójában egységes egészet képeznek, amelyet az egymást kiegészítő mozgás hoz létre.
A kínai filozófia szerint ez a két ellentétes mozgás a jin és a jang.
A jin a nőies, a nyirkos, a sötét, a passzív, ezzel szemben a jang a világos, a meleg, a férfias, az aktív. A jinnek és a jangnak egyensúlyban kell lennie, hogy a szervezet harmonikusan működhessen.
Ha a jin erősödik, akkor a jang gyengül, és fordítva. Jang nem létezhet jin nélkül, a jin és a jang egymást szabályozza.

S bár ellentétesek egymással, mégis egységes egészet képeznek.

A golyóterápia....

AZ ÉLETERŐT, A CSÍT AKTIVIZÁLJA!

A jin és a jang létezéséből fakadó életerő, a csi az az energia, mely minden életműködést szabályoz.
A csi az, amely mindent mozgásba hoz, amely mindent kormányoz és igazgat. Csi nélkül nincs élet, és viszont: élet nélkül nincs csi.
A csi azonban nem csupán filozófiai elv. Valójában az energiának egy formája. A kínai felfogás szerint a világegyetemben mint őserő (ős-csi) létezik, amely az egész univerzumot mozgatja és kormányozza. Belőle keletkezett azután minden más.
Mindez a kínai orvoslás nyelvére lefordítva: az emberi szervezetben minden működésnek megvan a maga csije. A légzési csi a lélegzetvételt segíti, a táplálkozási csi pedig a felvett táplálék energiatartalékká alakulását irányítja.

Bármennyit is használ el ebből működése során vagy betegség miatt a szervezet, a csi mindig újratölti ezt a tartalékraktárat.
A csi, azaz az életenergia egészséges emberben szabadon, akadálytalanul, zárt energiapályákon, ún. meridiánokon kering a szervezetben.
Hat jin és hat jang meridián van, amelyek párosával helyezkednek el a két tesfélen.
Ezek a meridiánok:
a tüdővezeték,
a szívvezeték,
a szív-burokvezeték („a vérerek ura”),
a gyomorvezeték,
a vastagbélvezeték,
a lép-hasnyálmirigy vezeték,
a vékonybélvezeték,
a hólyagvezeték,
a vesevezeték,
a hármas melegítővezeték,
az epehólyagvezeték és
a májvezeték.


Ha a meridiánokon történő energiaáramlásban bármiféle zavar áll be, ez megbontja a harmonikus egyensúlyt, és betegséget okoz.

Efféle egyensúlyzavarokat az időjárásváltozástól kezdve a sérüléseken át egészen a helytelen táplálkozásig és a tartós megerőltetésig sok minden előidézhet.
Ilyenkor a cél tehát az, hogy az energiák egyensúlyát helyreállítsuk, az energiaáramlási akadályt elhárítsuk és az energiát a megfelelő helyre irányítsuk.

Valójában az energiaáramlásra, az életerőre (a csire) hat az akupunktúra, az akupresszúra, illetve a csikung gyógygolyókkal való masszírozási technika is.

Forrás: Yuan Xiang
KÍNAI GYÓGYGOLYÓK c. könyveIDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkreItt küldhet üzenetet

Az Ön e-mail címe:

Üzenet:

Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatotSzóljon hozzá

Név:
E-mail:
Az e-mail cím nem jelenik meg az oldalon
Szöveg:
Elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot


1 hozzászólás

Flóriánné [ 2016-10-19 09:20 ]

A csikung golyó 3 hetes használata után a bal kezem ujjainak bénultsága szinte teljesen megszünt. 4 éve műtöttek csukló alagút szindrómával,sajnos későn került sor a műtétre így a három középső ujjam teljesen lebénult,csak a hüvelyk és kisujjam volt használható. A javuláat már néhány nap használat után tapasztaltam. csak az tudja igazán milyen értékek az ujjai, aki már nem tudja használni őket. Kaptam az élettől még egy esélyt, hálás vagyok érte. továbbra is masszírozom a golyókkal,nem csak a béna,hanem az ép egészséges kezemet is.

Üdvözlettel:Piroska
HÍREK


Érdekelnek a kristályok,
gyógyító kövek?
Kérd az
INGYENES útmutatónkat!


Só inhalátor"Mini szanatórium",
közvetlenül a gyártótól!

Bővebb információ IDE kattintvaKristályterápia tanfolyam!

Oklevelet adó
intenzív online ( távképzés )
tanfolyam

Bővebb információ
IDE kattintva
OLDALAJÁNLÓ

Ha Ön szeretné tudni

melyek a szerencsekövei,
nézze meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvasson róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhat hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!


Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon