Keresés a honlapon

Egyéni keresésFogkő, fogszuvasodás megelőzése természetes módon


FOG - ÉS ÍNYBETEGSÉGEKRE :
INDUS SÓKRISTÁLY


Az Indus só megakadályozza a fogkő képződését és a fogszuvasodást.

Az Indus kristálysóból készített sóoldat képes a fogkő eltávolítására, a fogíny regenerálására, semlegesíti a szájban lévő nemkívánatos szájflórát!

Mossunk fogat minden étkezés után 26%-os telített sóoldattal
és öblögessünk 2 - 3 percen keresztül.
Gyulladásos íny és nyitott sebek esetén csökkentsük a só koncentrációját.

A képre kattintva megismerkedhet
az Indus sótermékek további jótékony hatásaival is!A FOGÁGY

A fogágy betegségei

A parodontium, vagyis a fogágy olyan anatómiai képletek összessége, amelyek a fogak rögzítésében vesznek részt.

A fogágybetegségek hátterében állhat genetikai tényező, általános megbetegedés, de a leggyakoribb ok a fogkőlerakódás és a nem megfelelő szájhigiéne következtében létrejött gyulladás.
A gyulladás érintheti kizárólag az íny állományát (gingivitis) - ilyenkor az íny vörös, duzzadt, fájdalmas és vérzik. Előrehaladott esetekben, amikor már a fogágy többi része is érintett (parodontitis), tasak alakulhat ki, illetve a csontpusztulás következtében a fogak meglazulhatnak.

A terápiában fontos szerepet játszik a dentálhigiénés kezelés, a tasakok alapos kitisztítása és fertőtlenítése (curettage + Corsodyl gél). Súlyosabb esetekben szükségessé válhat különböző sebészi eljárások alkalmazása, valamint a meglazult fogak sínezése is.
A fogínysorvadás létrejöhet nem megfelelő fogmosási technika alkalmazása esetén is.
Az íny visszahúzódik, a fognyak szabaddá válik, amelynek következtében érzékenység alakulhat ki. Kezelésében konzervatív (speciális fogkrémek, fognyaki ecsetelők, fognyaki tömések) és sebészi eljárások állnak a fogorvos rendelkezésére.

Forrás: www.fogorvosinfo.hu


Fogszabályozás

Az esztétikus, szabályos fogazat iránti igény folyamatosan növekvőben van, amely a fogszabályozás terén az újabb és újabb készülékek és technológiák megjelenését vonja maga után.

A fogazati rendellenességek felismerése és időben megkezdett kezelése kiemelkedő fontosságú a fogazat szabályos kialakulása érdekében.
A kezelés elmaradása nemcsak esztétikai hátrányokat eredményez, hanem a fogak szabálytalan érintkezéséhez, túlterhelődéshez, állkapocsizületi problémákhoz vezethet.

A torlódott fogazatban nagyobb a fogszuvasodás és az ínybetegségek kialakulásának valószínűsége.

A fogszabályozás segítségével napjainkban már felnőttkorban is kiváló eredmények érhetők el. A felnőttkori fogszabályozás rögzített készülékekkel történik és a viselés ideje a fogazati rendellenességtől függően megközelítőleg 1,5-2 év. A készülékek sokféleségének köszönhetően, szinte teljesen láthatatlan, a külvilág számára nem észrevehető fogszabályozó készülékek állnak rendelkezésre, amely a páciens számára nem zavaró a mindennapi életben.
A fogszabályozó készülékek ápolása speciális odafigyelést igényel, de rövid idő alatt és kis türelemmel könnyen elsajátítható.

Forrás: www.fogorvosinfo.hu


Fogfehérítés

A fogfehérítés olyan esztétikai beavatkozás, amelyet egyre gyakrabban végez a fogorvos a mindennapi praxisban.

Két alapvető formája ismert, az otthoni és a rendelői fogfehérítés.

Az otthoni fogfehérítéshez szükséges egy szilikonból készült rugalmas sín amelyet a fogtechnikus készít el a fogorvos által vett lenyomat alapján.
A kezelést a páciens otthonában végzi a következő módon: a sínbe a fogorvos által előírt mennyiségű anyagot beleteszi és a sínt az alsó illetve felső fogaira helyezi. A fogfehérítés történhet nappal és éjszaka is. A kívánt hatás elérése érdekében a kezelést 7-10 napig kell folytatni.
Az otthoni fogfehérítés segítségével az eredeti fogszínhez képest kb. 2-3 árnyalattal világossabb szín érhető el.
A kezelés hatékonyságát nagymértékben befolyásolja a páciens táplálkozási szokásai (sok színezőanyagot tartalmazó ételek és italok - kávé, tea, kóla - fogyasztása esetén az eredeti fogszín hamarabb visszatér), szájhigiénéje valamint az, hogy dohányzik-e vagy sem. A fogállományt érintő veleszületett- és szerzett hibák, fognyaki kopás, fognyaki érzékenység és fogínygyulladás esetén a fogfehérítés minden esetben kontraindikált. Fontos megjegyezni, hogy a tömések valamint a fogpótlások színe egyik eljárás segítségével sem változtatható meg.

A rendelői fogfehérítés szoros fogorvosi kontrollt igényel az alkalmazott fogfehérítő anyag magasabb koncentrációja miatt. A kezelés segítségével akár 7-8 színárnyalatnyi különbség is elérhető. A beavatkozás időtartama megközelítőleg 1,5 óra. A fogorvos a száj előkészítése után, a fogfehérítő anyagot a fogakra helyezi és egy speciális lámpa segítségével 15 percig megvilágítja majd a folyamatot annak függvényében ismétli meg, hogy milyen árnyalatbeli különbség elérésére van szükség. A rendelői fogfehérítés ellenjavallatai megegyeznek az otthoni fogfehérítésével.Amit a fogápolásról tudni érdemes

* Az eper fehéríti a fogakat!
Ez a régi fogápolási recept igazi bombasikert eredményez, mert az eper fehérítőt tartalmaz. Ha egy fél eperrel megdörzsölöd a fogaidat, akkor a felső réteg elszíneződéseit el tudod tüntetni.
Fontos, hogy utána alaposan moss fogat, hiszen az eperben gyümölcscukor is van, amely fogszuvasodást okozhat. ( Bravo Girl )

* A drágakövek közül a fluorit segít megőrizni a fogak egészségét! Karkötőként, nyakláncként használva is képes beépülni a szervezetbe, ezáltal kifejtve hatását.

* A tengeri sónak és az olívaolajnak a keveréke kiváló fogfehérítő hatású. ( ÁNTSZ )

* A nyers szilva a benne lévő ásványi anyagoknak köszönhetően a fogak egészségének megőrzésében is fontos szerepet játszik!

* A fogorvosi kezelésre nem szabad éhgyomorral menni, mert a vércukorszintünk a különféle fájdalomcsillapító injekció hatására leeshet és könnyebben rosszul lehetünk. ( ÁNTSZ )Hasznos tanácsok

Már egészen kicsi korban el kell kezdeni, a tejfogakat is ápolni.
Nagyon fontos, hogy már kisgyermekkorban megtanulják a gyerekek egészségesen tartani a tejfogakat is.

Ha a tejfogakat nem ápolják, akkor a fiatal, megmaradó fogak is rosszul fejlődhetnek, arról nem is beszélve, hogy az alapos rágás és a tiszta beszéd (hangképzés) elengedhetetlen eszköze, az ép fogsor.

Kéthavonta ajánlott kicserélni a fogkefét, 12 hét után ugyanis 30 százalékkal csökken a sörték tisztító hatása.

Javaslat, hogy betegség (megfázás, herpesz) után szintén érdemes új fogkefét venni, így elkerülhetjük az újrafertőződést!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkreHÍREK
❗️ Rendkívüli közlemény ❗️
2020.04.24.

A világban és országunkban
is zajló helyzet, a gyorsan
változó körülmények arra
késztetnek bennünket, hogy
átgondoljunk sok dolgot, és
amiben tudunk segítsünk.
A változásokra – bár nem könnyű
feladat – mindenképpen szeretnénk
pozitívan tekinteni, és nagyon
szeretnénk ezt a pozitivitást
Neked is átadni. ❤️

Éppen ezért
Kristályismeretek
tanfolyamunk 3 modulja,

valamint a
Virágterápiák tanfolyam,
és az
Önismereti tréning
ára átmenetileg
most csak
5.000 Ft
Bővebb információ
IDE KATTINTVA


Önismereti tréning

1 éves, online
Most csak
5.000 Ft
Ismerd meg önmagad!


Érdekelnek a kristályok,
ásványok?
Kérd
INGYENES útmutatónkat!

Kristályismeretek tanfolyam!

Intenzív online ( távképzés )
3 modul
Bővebb információ
IDE kattintvaOnline,
Virágok, virágesszenciák ismerete
Most csak
5.000 Ft


OLDALAJÁNLÓ

Ha szeretnéd tudni

melyek a szerencseköveid,
nézd meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvass róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhatsz hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!

Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon