Keresés a honlaponSpirituális élet, ezoteria

AJÁNLÓ

Sry Chinmoy üzenete, melyet az oldal tetején szlogenként is olvashatnak, nagy hatással van a mai napig is életemre és gondolkodásomra.
Ezért különös hangsúlyt fektetek arra, hogy spirituális munkásságát szélesebb körben is megismerjék.

Alább olvashatnak röviden életéről, melyet az emberiség szolgálatának szentelt.

Könyveit, melyek a belső béke elsajátítására és feltétel nélküli szeretetre tanítanak, szívesen ajánlom mindenki figyelmébe!

SRI CHINMOY

SRI CHINMOYRÓL RÖVIDEN

SRI CHINMOY életútjáról olvashatunk könyveinek végén.
Aki azonban eddig nem hallott róla, de már a keresés útjára lépett, annak szeretettel ajánlom e rövid ismertetőt, mely a Madal Bal gondozásában megjelent kiadványokat teljessé teszi.

SRI CHINMOY teljes megvilágosodást elért spirituális mester, aki odaadóan ösztönözte és szolgálta az élet mélyebb jelentését megérteni vágyó embereket.
Meditációs tanításai, előadásai, írásai, az emberiség szolgálatának szentelt példamutató élete segítségével igyekezett mások elé tárni, hogyan valósítható meg a belső béke és beteljesedés.Spirituális élet - meditáció

Sri Chinmoy 1931-ben született a mai Banglades területén.
12 éves korától egy asramban ( spirituális közösségben ) nevelkedett, ahol - 14 órát is meditált naponta - intenzív spirituális gyakorlatok közepette élte életét.
Emellett atletizált, angol nyelvet tanult, költeményeket, dalokat írt, és szeretetszolgálatot végzett. Alig tizenévesen mély belső tapasztalatokra tett szert, és elérte a beteljesedést.

Húsz évig maradt az asramban, elmélyítve, és kiterjesztve megvalósultságának fokát. 1964-ben New Yorkba ment, hogy belső gazdagságát megossza az őszinte keresőkkel.


A szív útja a spirituális fejlődés útja

Sri Chinmoy élete végéig spirituális vezetőként tevékenykedett a világ különböző országaiban megtalálható mintegy 80 meditációs központban.

A szív útját hirdette, amelyet a gyors spirituális fejlődés legegyszerűbb útjának tartott.

Azt tanította, hogy a szívközpontra meditálva felfedezhetjük saját belső békénk, örömünk, fényünk, és szeretetünk kincsestárát. Sri Chinmoy szerint a spirituális mester feladata segíteni a keresőt, hogy életét ezek a belső gazdagságok világosítsák meg. Nemcsak elvárásainkat, de legmerészebb vágyainkat is túlszárnyalja az a szeretetteljes gondoskodás, amellyel tanítványai belső életét, és tudatállapotuk magasabb szintre emelését szolgálta. Tanítványaitól azt kéri, hogy meditáljanak rendszeresen és gondozzák a segítségével felszínre hozott belső képességeiket.Szeretet

Azt tanítja, hogy a szeretet a leggyorsabb út, amellyel a legmagasabb tudatállapot elérhető.

A gyermek nem törődik vele, hogy apja a világ szemében mennyit ér, mert szereti őt. Rajongásán keresztül egységet érez apjával, és annak hatalmával.
Ha a kereső így fordul Istenhez, lehetővé válik számára, hogy a sajátjaként érezze Isten Örökkévalóságát, Végtelenségét, és Halhatatlanságát. Sri Chinmoy ezt a szeretet-filozófiát érzi a legmélyebb kötelék kifejeződésének Isten és ember között, akik egyazon oszthatatlan tudat megjelenési formái. Az élet-játékban az ember a Supreme-ban (legfelsőbb) valósítja meg magát, felfedezve, hogy Isten saját legmagasabb lényege. A Supreme pedig az embereken keresztül nyilatkoztatja ki magát, akik az ő eszközeiként alakítják át, és tökéletesítik a világot.
Sri Chinmoy útja az önmegvalósítással nem ér véget. Amikor megvalósítottuk magunkban a legmagasabbat, tovább kell lépni, hogy ezt a valóságot kinyilvánítsuk a világban.
Szavaival élve: "Felmászni egy mangófa csúcsára szép teljesítmény, de nem elég. Le kell jönni, és szét kell osztani a gyümölcsöket, hogy a világ megízlelhesse azokat. Amíg nem így cselekszünk, Isten nem lesz elégedett velünk, és nem teljesedik ki bennünk."


Sri Chinmoy könyvei

Sri Chinmoy : SZÍVVIRÁGOK

Mindennapra szóló üzenetek telve szépséggel, élő bölcsességgel, melyek korunk egyik nagy spirituális mesterének szívéből fakadnak. Egyszerű, de erőteljes szavak, melyek sokáig hatnak bennünk, és megmutatják a külső és belső harmóniához vezető utat. Ezek a szavak kinyílnak a szívünkben, mint a virágok és olyan mindennapi erőt adnak, mellyel átformálhatjuk életünket. Ez egy kincsekkel teli könyv minden kereső számára.

A könyvben található 365 szövegen, aforizmán és versen keresztül Sri Chinmoy mint virágokat ajánlja fel nekünk bölcsességét. Egyszerű, képletes nyelvezetével vezet minket a szeretet, az öröm, a boldogság, a béke, a fény, az odaadás és a hála birodalmán keresztül. Így a könyv minden oldala egy-egy, a lényünket betöltő utazássá válik belső világunk felé, és életünk felbecsülhetetlen erejű felismerését teszi lehetővé.HÍREK
❗️ Rendkívüli közlemény ❗️
2020.04.24.

A világban és országunkban
is zajló helyzet, a gyorsan
változó körülmények arra
késztetnek bennünket, hogy
átgondoljunk sok dolgot, és
amiben tudunk segítsünk.
A változásokra – bár nem könnyű
feladat – mindenképpen szeretnénk
pozitívan tekinteni, és nagyon
szeretnénk ezt a pozitivitást
Neked is átadni. ❤️

Éppen ezért
Kristályismeretek
tanfolyamunk 3 modulja,

valamint a
Virágterápiák tanfolyam,
és az
Önismereti tréning
ára átmenetileg
most csak
5.000 Ft
Bővebb információ
IDE KATTINTVA


Önismereti tréning

1 éves, online
Most csak
5.000 Ft
Ismerd meg önmagad!


Érdekelnek a kristályok,
ásványok?
Kérd
INGYENES útmutatónkat!

Kristályismeretek tanfolyam!

Intenzív online ( távképzés )
3 modul
Bővebb információ
IDE kattintvaOnline,
Virágok, virágesszenciák ismerete
Most csak
5.000 Ft


OLDALAJÁNLÓ

Ha szeretnéd tudni

melyek a szerencseköveid,
nézd meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvass róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhatsz hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!

Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon