Keresés a honlapon

Egyéni keresés

PAULO COELHO

Paulo Coelho életpályája röviden

PAULO COELHO élete és idézetek Paulo Coelho 1947 augusztus 24-én született Braziliában, Rio de Janeiróban. Élete folyamán számtalan megpróbáltatásban volt része, míg az akadályokat leküzdve világszerte elismert sikerkönyvek írójaként nemzetközi hírnévre tett szert.

Pulo Coelho fiatalkori lázadásából kifolyólag hippi is volt. Eleinte dalszövegeket írt, majd újságíró lett. 25 éves korától kezdve tanulmányozta a mágiát és az okkultizmust (természetfölötti jelenségek tana).
Gyalog megtette a 830 kilométeres zarándokutat Santiago de Compostelába.
Ennek emlékére írta meg az Egy mágus naplója című regényét, amely nagy sikert aratott Brazíliában. A könyv magyar nyelven 1987 - ben jelent meg.
1999 márciusában a világ legtöbbet olvasott írójának minősítették a francia Lyre magazin alapján.

Az 1979-es iszlám forradalom óta ő az első nem-muszlim vallású ember, akit meghívtak Iránba egy vallási eszmecserére. 2002-től a brazil írói akadémia tagja. Művei mintegy 140 országban, 56 nyelven, több mint 45 millió példányban fogytak el.

Regényeiben jelen van a vallás, a misztika, a szerelem, a nehéz döntések, a kétségbeesett érzelmek és a tragikus emberi sorsok ábrázolása.

„Könyvei döntő hatással voltak emberek millióinak életére” (New York Times)

Forrás: Wikipédia

Paulo Coelho idézetek

Tizenegy perc

Volt egyszer egy madár.
Két tökéletes szárnnyal és gyönyörű, fénylő, színes tollakkal áldotta meg a sors. Az olyan állat, amely szabadon repülhet az égen, boldoggá teszi azt is, aki nézi.

Egy napon megpillantotta ezt a madarat egy nő, és beleszeretett. Az ámulattól tátott szájjal figyelte a repülését, a szíve hevesebben vert, a szeme szerelmesen csillogott.
Egyszer megkérte, hogy hadd repüljön vele és átszelték az egész égboltot, teljes harmóniában.

Egy napon arra gondolt:mi lesz, ha a madár egyszer csak távolabbi hegyeket is meg akar ismerni?
És megijedt.
Félt, hogy más madárral nem fogja ezt érezni. És irigykedett, irigyelte a madarat, amiért az repülni tud. És egyedül érezte magát.
Azt gondolta:csapdát állítok neki, ha megint jön többé nem repülhet el tőlem!
A madár szintén szerelmes volt belé, és másnap megjelent, ahogy szokott, de beleesett a csapdába és fogoly lett. A nő kalitkába zárta és egész nap nézte, most már mindig vele volt szenvedélyének tárgya.

De szép lassan különös átalakuláson ment át:most, hogy teljesen övé volt a madár és nem kellett állandóan meghódítania, kezdte elveszíteni a lelkesedését. Mivel a madár nem repülhetett, lassan elhervadt, megcsúnyult. A nőt már nem érdekelte többé, s csak annyit törődött vele, hogy enni adjon neki.
Egyik nap elpusztult a madár.
A madár nélkül az ő élete is elveszítette értelmét és a halál hamarosan bekopogtatott hozzá.

- Miért jöttél? - kérdezte.
- Hogy újra együtt repülhess a madaraddal! Ha hagytad volna, hogy mindig elrepüljön és visszajöjjön hozzád, csak még jobban szeretted volna és csodáltad volna, most viszont még ahhoz is rám van szükséged, hogy újra találkozhass vele.

Paulo Coelho:

A dolgok, amelyeket megtanultam az élettől:

• Hogy nem számít, mennyire jó valaki, mindenképpen fájdalmat okoz neked olykor. És ezért meg kell bocsátanod neki!

• Hogy évek kellenek a bizalom kiépítéséhez, de elég néhány másodperc a lerombolásához.

• Hogy nem kell megváltoztatnunk barátainkat, ha megértjük, hogy a barátok változnak.

• Hogy a körülmények és a környezet hatnak ránk, de magunkért csakis mi vagyunk felelősek.

• Hogy vagy Te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak ellenőrzés alatt tartani Téged.

• Megtanultam, hogy a hősök olyan emberek, akik azt tették, ami szükséges volt, szembenézve a következményekkel.

• Hogy a türelem rengeteg gyakorlást igényel.


• Hogy vannak emberek, akik szeretnek bennünket, de egyszerűen nem tudják, hogyan mutassák ki.

• Hogy olykor az, akire azt hinnéd, hogy megadja neked a kegyelemdöfést, ha már a földön fekszel, egyike azon keveseknek, akik segíteni fognak neked felállni.

• Hogy csak azért mert valaki nem úgy szeret téged, ahogyan te szeretnéd, ez nem azt jelenti, hogy nem szeret téged teljes szívével.

• Hogy sosem szabad azt mondani egy kisgyermeknek, hogy az álmok balgaságok: tragédia lenne, ha ezt elhinné!

• Hogy nem mindig elég, ha megbocsát nekünk valaki. Az esetek többségében te vagy, akinek meg kell bocsátani magadnak.

• Hogy nem számít, hány szilánkra tört a szíved: a világ nem áll meg, hogy megvárja, míg összeragasztod.• Talán Isten úgy akarja, hogy találkozzunk sok nem hozzánk illő emberrel, mielőtt találkozunk az igazival. Így mikor végre találkozunk vele, akkor tudunk majd hálásak lenni ezért az adományért.

• Amikor a boldogság kapuja bezáródik, egy másik kinyílik, de sokszor olyan hosszan nézzük a zárt kaput, hogy nem vesszük észre a számunkra kinyitott kaput.

• A legjobb fajta barát az, akivel sétálgathatsz vagy beülhetsz egy kapualjba, anélkül, hogy egy szót is váltanátok, és amikor elváltok, úgy érzed, hogy ez volt életed legjobb beszélgetése.

• Igaz, hogy nem tudjuk igazán mink van, amíg el nem veszítjük, de az is igaz, hogy nem tudjuk, mi az, ami hiányzik, amíg nem birtokoljuk.

• Egyetlen perc kell, hogy megsértsünk valakit, egy óra, hogy megkedveljen minket, egy nap, hogy megszeressük, de egy egész élet, hogy elfelejtsük.

• Ne a külsőségekre adj, becsapnak.

• Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot. Találd meg azt, akitől a szíved mosolyogni fog!

• Vannak olyan pillanatok az életben, hogy annyira nagyon hiányzik neked valaki, hogy szeretnéd kiszakítani az álmaidból a valóságba, hogy megölelhesd.


• Álmodj, amit csak akarsz; menj, ahova szeretnél; légy az, aki szeretnél, mert csak egy életed van és csak egy lehetőséged, hogy olyan dolgokat csinálj, amit szeretnél!

• Kaphatsz elég boldogságot, hogy kedvessé tegyen, elég nehézséget, hogy erőssé tegyen, elég fájdalmat, hogy emberivé tegyen, elég reményt, hogy boldog lehess.

• Képzeld magad mindig a másik helyébe! Ha szűkösen érzed magad a bőrében, valószínűleg neki is szűk. A legboldogabb embereknek nem szükségszerűen van mindenből a legjobb: csak mindenből a legjobbat hozzák ki, amivel életük során találkoznak.

• A boldogság csalóka azoknak, akik sírnak, azoknak, akik fájdalmat okoznak, azoknak, akik már megélték. Csak így lehet igazán megbecsülni az embereket, akik életünk részei voltak.

• A szerelem egy mosollyal kezdődik, egy csókkal nő, és egy teával végződik.

• A legjobb jövő az elfelejtett múlton alapszik. Nem élhetsz jól, ha előbb nem felejted el a múlt csődjeit és fájdalmait.

• Amikor megszülettél, sírtál, és mindenki körülötted mosolygott.
Éld úgy az életed, hogy mikor meghalsz, te legyél az egyetlen aki mosolyog, és mindenki körülötted sírjon!Paulo Coelho idézetek : 1. 2. 3. 4. 5. 6.Tiszta Forrás szlogen

TISZTA FORRÁS - Nálunk Ön a legfontosabb!

paulo coelho élete idézetek tanmesék bölcsesség tanítás tizenegy perc és asszony lány a az hippi újságíró mágia okkultizmus regény zarándokút vallás misztika szerelem kétségbeesett érzelmek nehéz sorsok madár gyönyörű színes egyedül meghódítani mert hogy lelkesedés nő nőt történet ezoteria miszticizmus mágia

OLDALAJÁNLÓ

Tarts velünk!

Ajándék neked

Kristályok

Gyógyító virágok

Gyógynövények

Önismeret

Test-Lélek-Szellem

Teremtő erő

Szerencsekövek


Válassz egy követ!

Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!


ÖnbizalomHírlevélHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!
Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon