Keresés a honlapon

Egyéni keresés


Mit vegyek ma fel ......

a köveimhez?

gyógyító kövek kristálygyógyítás ingyenes tanfolyam A gyógyító drágakövek használatakor nem az a fő szempont, hogy mi megy a ruhámhoz!
Ha az öltözködés harmóniája is (jogosan) fontos Önnek, akkor fordított módon kell gondolkoznia. A helyesen feltett kérdés így hangzik:

"Milyen ruhát vegyek fel a kövemhez illetve az ékszeremhez?"

Nem mindegy, hogy gyűrűt, karkötőt vagy nyakláncot visel, sőt, még az sem mindegy, hogy melyik oldalon hordja a karkötőjét és melyik ujjára húzza a gyűrűjét.

Ezen az útvesztőn szeretném Önt átvezetni sorozatomnak ebben a részében.

Tartson velem és sok sikert!Tanulja meg, hogyan kell használni a drágaköveit.

A saját Személyiségköve a Talizmánköve

drágakőterápia, kristálygyógyítás sorozat 3.rész Ha már sokféle köve van, akkor azok segítségével érdemes kiválasztania
a személyiségéhez a jelen pillanatban leginkább illeszkedő követ,
a személyiségkövét.

Ez lesz az a kő, amit használhat talizmánként is, sőt ez a kő a szerencsekövévé is válik!

Természetesen hagyományos módon marokkőként is használhatja a követ.

A személyiségkő pontos kiválasztását elsajátíthatja akár a Kristály - Asztrológia, akár a Kristály programozás tanfolyamainkon ( a linkre kattintva ), attól függően, hogy figyelembe kívánja venni a születési idejét, vagy csak a megérzésének megfelelő kristályokat szeretné programozni céljai elérésére, vágyai megvalósítására.

Ettől függetlenül néhány praktikus információt átadok a tanfolyamon kívül is.

Ha követ vásárol, figyeljen rá, hogy melyik kő színe tetszik jobban, melyiket kellemesebb kézbe venni, melyiknek kellemesebb a tapintása.

A drágakövei "jelezni" fognak Önnek, megsúgják, hogy mire van szüksége.

Azt is szokás mondani, hogy nem Ön választ követ, hanem a DRÁGAKŐ választja ki Önt!

Ugyanilyen módon járjon el az ékszerei esetében is!
A marokkövek segítségével könnyebben tudja kiválasztani az aznapi ékszerét, amit napközben viselhet.

A későbbiekben szó lesz róla, hogy még milyen más módokon választhat magának köveket.

A saját személyiségkő (talizmán, szerencsekő) kiválasztásához legalább 8 - 10 különböző csiszolt marokkőre van szüksége.

Bár személyiségkőként csak egy drágakövet használ majd, de a többi kő marokkőként használható és ahogy a tudása bővül, készíthet velük "életelixír" kristályvíz italt és kezelheti vele a problémáit is


A marokkövek sokféleképpen használhatók!

 a víz állapota nem tökéletes! A képen a víz kristályszerkezete látható. A kristályosodási hibákból, a látható asszimetriából arra következtethetünk, hogy a víz állapota nem tökéletes!

A marokkövek segítségével nem csak saját magunkat "harmonizálhatjuk", hanem a forrás- vagy ásványvízből készített vizet is.
Ez az életelixír - vagy drágakővíz -, amit mindenki számára ajánlok!

A marokkövek rezgései kívülről hatnak ránk, ezzel szemben az életelixír belülről végzi el az áldásos munkáját, mivel a vérkeringésünk minden porcikánkba eljuttatja a gyógyító rezgéseket. Ráadásul több marokkő együttes használatával személyre szabott harmonizáló italt készíthetünk magunknak!

A marokkövekre szükség lesz még egyéb jól bevált praktikákhoz is, mint a saját szerelemkristály, vagy a siker és bőség kristály kiválasztása.

Amikor nem használja a köveit, érdemes azokat a feng - shui életterületek szerint, azok erősítése érdekében a lakás illetve szoba megfelelő területein elhelyezni!

Nyaklánc, karkötő, gyűrű ...

Melyiket válasszam?

Gyógyító kövek - melyiket válasszam? Nyaklánc, karkötő, gyűrű Olyan ez, mint egy labirintus. Sok az ága-boga, egymásba fonódnak a szimbolika különböző szintjei!
Érdemes kitanulni és alaposan átgondolni a használatukat, hogy minél többet hozzunk ki belőle.
A legszerencsésebb az, ha az ösztönös megérzésünket ötvözzük a megszerzett tudásunkkal!

A mesékben gyakran olvashatunk varázslatokról, tündérekről, manókról, öreganyókról, na és ami bennünket most a leginkább érdekel, a varázsgyűrűkről is.

Bízzon magában és feltétlenül próbálja ki, egy kis igyekezettel talán még varázsolnia is sikerül ezzel a "tudománnyal"!


A Gyűrű

A MESÉK VILÁGÁBAN VARÁZSEREJÜK VAN!

Mit szimbolizál a gyűrű? Az ősi írások alapján a gyűrűbe foglalt, ujjakon viselt kövek jótékony energiát szállítanak a test különböző részeibe.
Régen a gyűrűket elsősorban a vezérek, uralkodók és a királyok használták a szellemi emelkedettség megőrzésére.

A gyűrű a végtelen körforgás, az örökkévalóság jelképe.

Ha a gyűrűbe drágakő van belefoglalva, hatása a kőre jellemző tulajdonságokkal egészül ki.

A drágaköves gyűrűk közük népszerű - és árban is viszonylag kedvező - az ónix-, az ametiszt-, a jáde-, és jáspisköves gyűrű.

A jegyesek és házaspárok karikagyűrűjének formája a szeretet soha el nem múlását jelenti. Azt szimbolizálja, hogy az egymás iránti vonzalom érzése egyik féltől a másikig folyik körbe- körbe és örökön-örökké.

Gyakran tudatosan választanak a karikagyűrű mellé kísérő gyűrűt, például a harmonikus családi életért hegyikristályt, jadeitet, jáspist, a szerelem megőrzéséért rózsakvarcot helyeznek a gyűrű foglalatába.

Az Ön személyiségköve, de mondhatom talizmánkőnek vagy szerencsekőnek, gyűrűbe foglalva a kreativitását és a hatékonyságát növeli.


MELYIK UJJAMRA HÚZZAM?

Az sem mindegy, melyik ujján hordja a gyűrűt! Az sem mindegy, melyik ujján hordja a gyűrűt!

- Hüvelykujj - függetlenség
- Mutatóujj - vezetés, előremutatás
- Középső ujj - művészi törekvések
- Gyűrűsujj - gyakorlatiasság, kitartás, tartós eredmények
- Kisujj - írás- és kommunikációkészség

Ha Ön gyűrűt hord, vagy megfigyeli ismerőseit, hogy melyik ujjukon viselik gyűrűjüket, akkor láthatja, hogy a kiválasztott ujjhoz kötött törekvések és készségek valóban jellemzőek az illetőre.


A Karkötő

JOBB OLDAL - BAL OLDAL, HOGY IS VAN EZ?

A karkötők a testnek arra az oldalára hatnak, amelyiken viseljük őket. A karon, csuklón használt ékszerek a testnek arra az oldalára hatnak, amelyiken viseljük őket.

Alkalmas követ választva a gyógyító szerepét is betölti a karkötő.

A kő kiválasztásánál feltétlenül figyelembe kell venni a Test - Lélek - Szellem egységét.

Nem csak a testet, a lelket is gyógyítani kell! Ez a nézőpont abból a felismerésből ered, hogy betegségeink okozója a belsőnk, vagyis a szellemünk és a gondolkodásmódunk.

Amíg a hagyományos módon a betegség látható és érezhető tüneteit csak azért kezeli, hogy Ön vagy a beteg családtagja kevésbé szenvedjen, csillapodjon a fájdalma, addig az alkalmas követ használva tudatának legmélyebb szintjén korrigálja azt a lelki állapotot, amely a betegséget kiváltotta.

Figyelje meg a kövekhez fizikai síkon hozzárendelt hatását, majd nézze meg, hogy lelki síkon mire hatnak ugyanazok a drágakövek!
Ha foglalkozott már a betegség szimbólum jelentésével, akkor észreveheti, hogy a fizikai hatás mindig összefüggésben van a pszichikai, lelki problémával!


Mielőtt továbbmennénk, lássunk egy példát!

A szaporítószervek megbetegedései lelkileg valamilyen veszteséggel kapcsolhatók össze. A mell, a méh és a prosztata a szaporítószervekhez van sorolva. Ezek megbetegedései lelkileg valamilyen veszteséggel kapcsolhatók össze. Olyan személyt ( vagy akár egy szeretett állatot, esetleg tárgyat! ) veszítettünk el, aki szívünkhöz különösen közel állt, hiánya lelkileg meggyötört.

Hangsúlyoznom kell, hogy ez a veszteség nem feltétlenül a halál!

Előfordulhat például, hogy gyermekünk messzire - esetleg külföldre - költözik, és az aggódás vagy a ritka találkozások miatt ezt veszteségként éljük meg.

Fontos tudni és elfogadni, hogy bárki érezhet pótolhatatlan veszteséget olyan dolgok miatt is, ami másnak semmit sem jelent! Tehát elveszítünk valakit, aki kedves nekünk.

Ha egy ilyen terhet tartósan nem tudunk feldolgozni, elfogadni, az rendszerint valamelyik szaporítószervünk megbetegedéséhez vezet!

Ez a megbetegedés lehet rövid ideig tartó (például nőknél ideiglenes menstruációs probléma), de a veszteséghez kapcsolódó érzések okozhatnak hosszan tartó súlyos betegséget is!

Mértéke az adott szituációtól és attól függ, mennyire vagyunk képesek "elengedni" azt, akit érzésünk szerint elveszítettünk.

Ha ez az állapot hosszan tart, vagy dühvel, haraggal, esetleg mások vagy önmagunk iránti vádakkal párosul, idővel súlyos, daganatos betegség is kialakulhat miatta!

Éppen ezért minden esetben fontos olyan követ választanunk ami hatással van a betegségre, miközben oldja a lelki problémákat és a belső konfliktusokat!Térjünk azonban vissza a karkötőkre!

Drágakövek hatása a jobb és a  bal agyféltekére Mint korábban írtam, a karkötők testünknek azon az oldalára hatnak, amelyiken viseljük őket.

Ettől eltérő az agyra kifejtett hatás!

Míg a jobb karon hordott karkötő a bal agyféltekére hat, addig a bal karon hordott karkötő a jobb agyfélteke működésére van hatással!

- A jobb agyfélteke elsősorban a látott dolgok felismerését és a térbeli eligazodást szolgálja.
- A jobb agyféltekénk reagál a testünkből jövő belső érzésekre is.
- A jobb agyféltekénkkel dolgozzuk fel a metakommunikációt.
- A jobb agyfélteke hiányos működése okozza az érzések, érzelmi állapotok kifejezésének képtelenségét, ezért a jobb agyféltekéhez szorosabban köthetők az érzelmi zavarok, így az érzelmi betegségek okai is.


A bal agyfélteke és a drágakövek hatása - A bal agyféltekében található a beszéd, tehát a nyelv (nyelvek) megértésének és használatának képességét szolgáló terület - de egyénileg változó formában és mértékben.
- A bal agyfélteke felelős a logikus gondolkodásért, ezen kívül analizál, ítél, lineárisan érzékel, a részletekre helyezi a hangsúlyt, érzékeli a félelmet és az időt.

Ha tehát bármiféle agyi tevékenység javítása vagy érzelmeinek rendezése érdekében visel karkötőt, akkor az elérni kívánt hatás érdekében vegye figyelembe a fentieket és válassza a megfelelő oldalt!

Jobb agyfélteke - bal csukló, bal agyfélteke - jobb csukló.A személyiségkő hatása, ha Ön a kezén karkötőként viseli...

Elősegíti a lehetőségek iránti nyitottságát és azt a képességét, hogy az Ön elé táruló lehetőségeket meg is tudja ragadni, ki tudja aknázni!


Tehát összefoglalva :

Miért ajánlom, hogy karkötőt hordjon?

- Mert minden betegség " belülről " indul!
- Mert a karkötő használatával gyógyíthatók az érzelmi zavarok, érzelmi betegségek is!
- Mert a karkötővel a legmélyebb szintjén gyógyítja azt a lelki állapotot, ami a betegséget kiváltotta!
- Mert a fizikai fájdalom mindig összefüggésben van a pszichikai problémával!
- Mert a gondolatai határozzák meg cselekedeteit!
- Mert amint belső világunkat rendbe tesszük, a külső is egyenesbe jön!
- Nem utolsó sorban azért, mert egyes köveket karkötőben használva pozitívan hatnak mindennapjainak kellemessé tételében is!A Nyaklánc

Az apró kövekből készült nyakláncok, melyek körbefonják a nyakat, a test egészébe szállítják az ener Az apró kövekből készült nyakláncok, melyek körbefonják a nyakat, a test egészébe szállítják az energiát.

A nyakon viselt ékszereket éri a Nap fénye (nem a sugara!), ezáltal gyorsan tisztul és folyamatosan elnyomja a beteg testrész hibás rezgését a kő által kibocsátott gyógyító hatású rezgéssel.

Figyelem!

A fentiekben magáról a FÉNYRŐL (napkeltétől - napnyugtáig) beszélek, függetlenül attól, hogy süt a Nap, vagy borús az idő!

Egyes köveket nem is ajánlott közvetlenül kitenni a Nap sugarainak!A rövid nyaklánc elöl a torokcsakrán nyugszik.

A rövid nyaklánc elöl a torokcsakrán nyugszik. A torokcsakrához hozzárendelt testrészek: a nyak, a tarkó, az állkapocs, a fülek, a hangképző szervek, a légcső, a hörgők, a tüdő felső része, a nyelőcső, és a karok.

Ehhez a csakrához van még hozzárendelve a pajzsmirigy, aminek fontos szerepe van a csontváz és a belső szervek növekedésében.

A pajzsmirigy szabályozza az anyagcserét, ezért hatással van arra is, hogy milyen gyorsan alakítjuk át a táplálékot energiává, és mennyi idő alatt égetjük el ezt az energiát.

A szervezet jódanyagcseréjét is befolyásolja a pajzsmirigy.

Például a howlit nyaklánc kedvezően befolyásolja a pajzsmirigy működését és ezáltal jelentősen segíti a súlyfelesleg leadását!

A torokcsakrában található még a kifejezőképesség, a kommunikáció és az inspiráció központja is.

A torokcsakrára és a légutakra tett kedvező hatása miatt rövid nyakláncként elsősorban a kalcedon és a türkiz ajánlott.

Hosszú nyakláncok és a szívcsakra kapcsolatáról a medáloknál fogok beszélni.A személyiségkő hatása, ha Ön nyakláncként viseli

Ha a személyiségkövét nyakláncként hordja, ezzel erősíti az önkifejezési képességét. Hatása érvényesül, ha vizsgázik, előadást tart vagy felvételi bemutatkozó beszélgetésen vesz részt, de baráti társaságban is könnyebben kerülhet a középpontba.A Medál

Medálként a drágakövek attól függően hatnak, hogy milyen hosszú láncon viseli őket. Medálként a drágakövek attól függően hatnak, hogy milyen hosszú láncon viseli őket.

Rövid láncon a torokcsakrán nyugszik és a nyakhoz tartozó szervekre hat, amiről a nyakláncoknál olvashatott.

Hosszú láncon vagy szíjon a medál a szívcsakrán nyugszik.

A szívcsakra a szívhez és a szívvel összefüggő dolgokhoz kapcsolódik, így a szeretet, az együttérzés és a kapcsolatteremtés van hozzárendelve.

A szívcsakra feladata többek között, hogy a látott, hallot és érzékelt dolgokat érzésekké alakítsa át.

A szívcsakrához hozzárendelt testrészek, szervek: a szív, a gerincnek a nyak és derék közötti része, a mellkas és a mellüreg, a tüdő alsó része, a vér és a keringési rendszer, valamint a bőr.

Ezek alapján ha a fent felsorolt testrészeket szeretné gyógyítani, érdemes medálként hosszú láncon vagy szíjon hordani azon köveket, amelyek ezekhez a testrészeinkhez vannak rendelve.

A drágakőterápiában kiemelt helyen áll a rózsakvarc, a jáde, és a smaragd, amelyet a szívcsakra harmonizálására ajánlanak.
A medálként viselt személyiségkő hatása:

Ha medálként kívánja hordani a személyiségkövét, akkor az fokozza az együttérzö megnyilvánulásokat, általa mélyebb benyomást tehet arra, akivel találkozik.A Fülbevaló

A fülbevaló a fül akupresszúrás pontjain keresztül fejti ki hatását. A fülbevaló a fül akupresszúrás pontjain keresztül fejti ki hatását.

Legjobb ha mindkét fülünkben viseljük, mert a jobb - és bal agyfélteke működését szinkronba hozza.
Hagyományos módon, a fülcimpa közepén elhelyezkedő fülbevaló alkalmas kővel a szem látóidegeit erősíti.

Személyiségköve a fülbevalóban minden területen segíti Önt.
Növeli az önbizalmát és az érzést, hogy Ön egy különleges személy! Könnyebben vesz észre egy elismerő pillantást, és eljutnak a tudatáig az elismerő bókok.A Marokkő

  A marokkövek rendszerint olyan méretűek, hogy könnyen kézben tarthassuk őket, de zsebben vagy tásk A marokkövek lehetnek dobcsiszolatok, vagy *cabochonok.

A marokkövek rendszerint olyan méretűek, hogy könnyen kézben tarthassuk őket, de zsebben vagy táskában is tarthatók.
Éjszakára a párnánk alá, vagy a közelünkbe az ágy mellé tehetjük.
Munka közben íróasztalunkra téve is kifejti a drágakőkő a kedvező hatását!

A marokkővel a talpat masszírozva vagy tv nézés közben a talp alatt tartva aktivizálhatjuk a talpunk reflexzónáit!


A marokkő a beteg testrészre vagy a megfelelő csakrára helyezve is kifejti gyógyító hatását!

A marokkövek egy része alkalmas az üdítő italokat kiváltó egészséges elixír ital készítésére is, melynek receptúrái hamarosan letölthetők lesznek!

Marokkőként használt személyiségkő:

Ha a választott személyiségkövét marokkőként használja, ez a szerencsekövévé válik azon a területen, amihez rendelve van.

A Feng shui elvei szerint a marokkőként is használt dobcsiszolatos drágaköveivel erősítheti azokat a területeket, amelyek lakásában energiahiányosak!

Lexikon:
*Cabochon (kiejtés kabason) : Olyan drágakő, melyet nem alakítottak hasítással v. fűrészeléssel, hanem természetes alakjában köszörülték és csiszolták.Az Ujjkő

Ujjköveknek nevezzük az egészen pici, apró, simára csiszolt köveket. Ujjköveknek nevezzük az egészen pici, apró, simára csiszolt köveket.

Ha az ujjköveket a kezünkkel dörzsölgetjük, a tapintás legérzékenyebb pontjaira, az ujjak idegvégződéseire adunk a masszírozással ingereket!

10 - 15 db ujjkővel naponta végigmasszírozva ujjainkat fejleszthetjük tapintóérzékünket!

Ujjkőként többek között az ametiszt, rózsakvarc, citrin, a karneol és az ónix kő ajánlott.Drágakő ismereteinkben sokat segítettek az alábbi könyvek:

Sonja Heider Gyógyító kövek könyve
Teresa Moorey Ismerd meg személyes kristálykódodat!
Shalila Sharamon: Drágakő karkötők
(Mindhárom könyvet a Bioenergetic kiadó adta ki.)Gyógyító kövek - Kristálygyógyítás ingyenes tanfolyamkristály lótuszvirág Tiszta Forrás webáruházcimkék:drágakövek univerzum gyógyító kövek sorozat sors útmutatás élővilág társadalom boldog betegségek tapasztalat mult feng – shui szeretet megbocsájtás szerencsét hozó amulett jade türkiz obszidián ayurveda Hildegard von Bingen apátnő reflexzóna masszázs drágakővíz életelixír akupresszura talpmasszázs kiürítés tisztítás feltöltés reiki kincsesláda

OLDALAJÁNLÓ

Tarts velünk!

Ajándék neked

Kristályok

Gyógyító virágok

Gyógynövények

Önismeret

Test-Lélek-Szellem

Teremtő erő

Szerencsekövek


Válassz egy követ!

Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!


ÖnbizalomHírlevélHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!
Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon