Keresés a honlapon

Egyéni keresés

Tartson velünk!

Képzeletbeli utazás Pakisztánba avagy Só és Víz

Pakisztáni sóvidék, Himalája Indus só A só az emberi élet számára ugyanolyan fontos, mint a víz. Se víz, se só nélkül nem tudnánk létezni! A víz és a só a két legfontosabb élelmiszerünk.

Mi köze van ennek Pakisztánhoz? - kérdezhetik joggal.
Megigérhetem, hogy hamarosan kiderül.

A természetes Indus környéki bányasó nem csak NaCl-ból áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további 82 elemet is tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket felépítik, és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered. Emiatt köszönti ismerősként a szervezetünk az Indus sót, a kiváló nyomelem forrást.


Az Indus só és az Ayurveda

Sóbánya Pakisztánban. Himalája Indus só Az Indus só egészségjavító és erősítő hatása Indiában már évezredekkel ezelőtt ismert volt.
Az Indus sót az Ayurvéda, a hosszú és egészséges élet és a hagyományos indiai gyógyítás klasszikus tudománya nagy sikerrel alkalmazta.

Előnye, hogy kevésbé melegíti a testet, mint a tengeri sók, és emiatt fogyasztása kedvezőbb az Ayurveda felosztása szerinti mindhárom embertípus (kapha, pitta, vata) számára.

A természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett kiváló élelmiszer, ami manapság ritkaság.

Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású.
Nincs jobb természetes módszer, mint a kristálysóoldat és a víz kombinációja, ami képes a természetes regenerálódó képességünket újraindítani és az egyensúlyt a szervezetünkben helyreállítani.


Sóbányász. Himalája Indus só A Pakisztánban található Indus folyó völgye az a hely, ahol az indiai kultúra rábukkant erre a kincsre.

Ezzel megoldódott a rejtély, két kapcsolódási pontot is találtunk.
Az első az Ayurvéda, melynek termékeit a közeljövőben kezdjük forgalmazni, példaként a Dabur fogkrémcsaládot említhetem meg.

A másik kapcsolódási pont az általunk évek óta forgalmazott, nagyon nagyra becsült pakisztáni származású Himalája Indus étkezési őssó. Külön öröm számomra, hogy a cikk nyomán a névválasztás is érthetővé válik.

A Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben az indiaiak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indus völgy kősóját.

A tenger kiszáradása után visszamaradt sót idővel más kőzetrétegek fedték be, így 350 millió éven keresztül folyt a só tisztulása és érése a mélyben. A külvilágtól elzárva védve volt a környezetszennyezéstől. Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszinre, majd kézi erővel lemossák és napon szárítják.


Mi a különbség?

a sót kézzel mossák és napon szárítják. Himalája indus só Rendkívüli természetes tisztasága miatt ezt a sót nem kell a feldolgozás során a kőzetből kimosni, hogy utána újra kikristályosítsák, ahogy az nagyon sok európai sóvidéken szokásos.

A szokványos étkezési sónak nagyon sok hátránya van.
A kibányászott sót a vegyipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A boltokban kapható konyhasóval az élő szervezettől idegen, a csomagolást és az esztétikus megjelenést segítő, adalékokkal kevert vegyszert, és nem élelmiszert viszünk be a szervezetünkbe.

A globális környezetszennyezés miatt a többi tengeri só minősége is megváltozott, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így minősége méginkább romlik.

Fentiektől eltérően az Indus őssó tiszta, nem tartalmaz adalék anyagokat, és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem.
Mecset Lahoreban

Mecset Lahoreban Még néhány mondat Pakisztánról és a bemutatott képekről.
Pakisztán az Arab tenger partján helyezkedik el, keleti szomszédja India, nyugati szomszédai Afganisztán és Irán. Az ország déli területe, ahol az Indus folyó az Arab tenger felé folyva áthalad, síkság. Észak felé haladva egyre magasabb hegyekkel találkozunk.

A síkság északi peremén található középhegység egy kis része a sóvidék. Az első kép itt készült. A Punjab tartományban, Islamabad és Lahore városoktól kb. 200-250 kilométerre található Khewra sóbányában a só kitermelését i.e. 320-ban, Nagy Sándor Ázsiai hóditásai idején kezdték meg és azóta is folyik a bányászás. A második kép a Khewra bánya belsejében készült, a harmadikon pedig egy sóbányász látható.

A sóvidék kelet-nyugati kiterjedése kb. 300 km, szélessége 8 és 30 km között változik. A só átlagosan 96% tisztaságú, egyes helyeken eléri a 99%-os tisztaságot. A kitermelt só szine a tisztaságtól és az ásványi anyag tartalomtól függően változik. Bányásznak transzparens, fehér, rózsaszínű és piros sót, egyes helyeken a só sötétvörös, de még zöld só is előfordul.

Az ország északkeleti határán található a Karakorum hegység és egyben Pakisztán legmagasabb pontja is (8611 m). A Karakorum folytatása nyugati irányban az Afganisztánba áthúzódó Hindukus hegység. A Himalája hegység keleti nyúlványai is beleérnek Pakisztán északi területeibe.

Az ország lakosságának 97%-a muzulmán de jelen van a hindu kissebbség is.


Egy érdekes szinfolt az országban a szinesre pingált buszok és teherautók látványa. Himalája Indus s


Egy érdekes szinfolt az országban a szinesre pingált buszok és teherautók látványa.

A helybéliek hite szerint a pingálás védi a vezető életét és a jármű épségét is.

Az képen látható letakart rakományu teherautó akár sót is szállíthat.

SótoronyTISZTA FORRÁS - NÁLUNK ÖN A LEGFONTOSABB!


NÁLUNK ÖN A LEGFONTOSABB!


Ide kattintva feliratkozhat hírlevelünkrecimkék pakisztán só víz utazás emberi élet autó szervezet indus só nyomelem ayurveda tengeri nem gyógyszer kapha pitta vata tulajdonság kiegyenlítő semlegesítő dabur fogkrém tisztulás tengervíz sóbánya tisztulás globális környezetszennyezés érdekes színfolt környezetben tenger völgyHÍREK
❗️ Rendkívüli közlemény ❗️
2020.04.24.

A világban és országunkban
is zajló helyzet, a gyorsan
változó körülmények arra
késztetnek bennünket, hogy
átgondoljunk sok dolgot, és
amiben tudunk segítsünk.
A változásokra – bár nem könnyű
feladat – mindenképpen szeretnénk
pozitívan tekinteni, és nagyon
szeretnénk ezt a pozitivitást
Neked is átadni. ❤️

Éppen ezért
Kristályismeretek
tanfolyamunk 3 modulja,

valamint a
Virágterápiák tanfolyam,
és az
Önismereti tréning
ára átmenetileg
most csak
5.000 Ft
Bővebb információ
IDE KATTINTVA


Önismereti tréning

1 éves, online
Most csak
5.000 Ft
Ismerd meg önmagad!


Érdekelnek a kristályok,
ásványok?
Kérd
INGYENES útmutatónkat!

Kristályismeretek tanfolyam!

Intenzív online ( távképzés )
3 modul
Bővebb információ
IDE kattintvaOnline,
Virágok, virágesszenciák ismerete
Most csak
5.000 Ft


OLDALAJÁNLÓ

Ha szeretnéd tudni

melyek a szerencseköveid,
nézd meg új oldalunkat
IDE kattintva!
Az elhízás lelki okai
Biztos, hogy sokat eszik
aki túlsúlytól szenved?
Minden tünet a
"sértődött lélek"
jajkiáltása!
Olvass róla bővebben ITT!Ide kattintva
feliratkozhatsz hírlevelünkre!

Új írásainkról értesítést küldünkHa tetszik az oldal,
támogass minket egy lájkkal!

Vagy nyomd meg a + gombotKöszönjük!


Köszönjük látogatásod!Keresés a honlapon